Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Čime hraniti ptice?

Hladno je i pticama je teško doći do hrane. Hranim ih preko cijele godine, ali sada intenzivnije. I mijenjam smrznutu vodu. Ipak, teško mi se dogovoriti s njima. Uvijek 'stručnjaci' kažu da ptice ne valja hraniti kruhom jer ih napuhne i nije dobar za njihovo zdravlje. Međutim, kada im stavim kruha, nestane u roku keks, a kada im stavim sjemenke, stoje i neće ih. Što da radim?

U svakom slučaju, zanimljivo ih je promatrati. Skupi ih se puno vrsta, 5-6 sam nabrojala, neke ni ne znam. Vrapci, sjenice, kosovi, vrane, grlice i... drugima ne znam ime. Jednom sam naišla i na djetlića.

Evo što sam pronašla o prehrani ptica kruhom:

'Kruh je najnekvalitetnija hrana za ptice. Ako ga već dajete, tada neka to bude stari osušeni kruh sa sjemenkama, sitno natrgan. Kruh ne treba uvoditi u ishranu ptica zbog mogućnosti predoziranja ugljikohidratima (šećerom), što kod ptica dovodi do oboljenja i preranog uginuća. Većina ptica nema enzim potreban za razgradnju ovih ugljikohidrata te su oni u potpunosti neresorptivni, odnosno ptica ih ne može razgraditi u probavi do glukoze.'


Post je objavljen 15.02.2012. u 10:20 sati.