Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alenzoric

Marketing

Svježina novog trenutka


Svaki novi trenutak dolazi kao savim nov, svjež i čist. O nama ovisi kako ćemo se postaviti prema njemu. U pravilu ga automatski onečistimo i uništimo, ubijemo ga svojim prethodnim iskustvom, nepovjerenjem, neznanjem o tom dahu svježine koja nam dolazi iz trenutka u trenutak. Iz trenutka u trenutak dolazi nam nova doza svježeg zraka, nova prilika da počnemo doživljavati drukčije nego prije.

Novi trenutak sa svom svojom svježinom, sa svim svojim potencijalom daje nam, uvijek i uvijek iznova, novu priliku da se izvučemo iz ustajalog mentalnog sklopa i skinemo s leđa nepotrebnu prtljagu "prošlosti", zabrinjavanja i svih tereta koje već vučemo, tko zna koliko dugo (a nepotrebno), sa sobom, gdje god išli.

Prtljaga koju vučemo poništava osjet koji nosi novi trenutak. Ne da nam ni da ga vidimo, ni da ga osjetimo.

Novi trenutak je ravnodušan prema nama. On nas neće uzeti za ruku i reći: evo me, tu sam. To moramo sami. A preduvjet je da skinemo s leđa nepotrebne terete i postanemo svježi i čisti baš kao taj trenutak koji nas neprestano obilazi i daje nam nove prilike da ga prigrlimo.Post je objavljen 15.02.2012. u 08:33 sati.