Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marole

Marketing

Vijesti svijet

Droga ubija! Samo recite NE šmrkanju Faklanda!

Ovisnost je najteža bolest, kažu liječnici. Užasno si bolestan, ali ne umireš nego tražiš još. Ako nema, trese kriza. Najveća ovisnica u svjetskoj povijesti ovih je dana ponovo zapala u strašnu apstinenciju. Naravno da je ovisnica s Otoka. Ne, nije riječ o Kate Moss, već o Velikoj Britaniji. Godinama se liječi od imperijalističke ovisnosti, prošla je terapiju odvikavanja od cijele Sjeverne Amerike i Australije, pola Afrike i Antartike, dijela Srednje i Južne Amerike, Hong Konga, Indije, Indokine...sve dok ovih dana na svjetskoj šmrkačkoj karti nije vidjela malu ćizu droge zvane Faklandski otoci koja, kažu stručnjaci, opasno ubija kad se konzumira. Do sad su od uzimanja Faklanda stradale tisuće ljudi, a nova epidemija upravo prijeti. Imperijalističke ovisnice poput Britanije svako malo tresne psihička kriza čim promisle da mi mogle širiti nosnice po rastegnutim kontinetima na svjetskom staklenom pladnju. Britanci se ovih dana mole Bogu da ne dođe do rata. Do zaključenja broja nismo dobili informaciju je li ih Bog sluša ili ne, ali jedan nam je anđeo šapnuo da već pogledava tko bi na Mundijalu u Brazilu mogao biti novi Maradona.

Talijanska dosada

Talijanski premijer Mario Monti pravi je šaljivdžija. Šteta što nije presjedavao Italijom u doba Stipe Mesića – koji bi tu vicevi padali. Sada je poručio mladima kako je monotono cijeli život raditi jedan te isti posao. Dok je govorio, u pozadini je iz zvučnika treštao Jovanotti s 'Penso positivo'. Mladi Talijani u pensu negativu gledali su novog talijanskog klauna, ovaj premijera. Njih čak 40% nema ni za gel i jako im je monotono, ne samo što su po cijele dane bez posla, već i bez djevojaka, jer kako će išta zbariti kada em imaju razbarušenu kosu, em nemaju za piće. S druge pak strane unatoč negeliranim i zapuštenim nosačima kufera, njihova pokrajina Rimini ima 600 hotela i 150 tisuća hotelskih ležajeva, u kojima ostvaruje preko 15,5 milijuna noćenja. Tako Rimini sa samo sedamdesetak kilometara obale ostvaruje veći prihod od turizma nego cijela Hrvatska. I opet su nezaposleni. U Hrvatskoj, po toj logici, nitko živ ne bi radio.

ACTA ad acta

Slovenska veleposlanica u Japanu Helena Drnovšek Zorko uputila je javnosti ispriku jer je u ime svoje države potpisala ACTA-u (kontroverzni internetski zakon) i tako je stavila u ad actu. Navodi kako je sporazum potpisala u trenutku nepažnje, da žali što nije izvršila svoju građansku dužnost te što je potpisivanjem sporazuma iznevjerila sve. Super je znati kako političari izabrani od naroda 'ne čitaju' što potpisuju. ACTA-u u ad actu su dosad stavile 22 od 27 zemalja članica EU, ali i SAD, Japan, Kanada, Australija, Južna Koreja i Švicarska.
Novi napadi na njemačko šparanje
Gomilaju se napadi na Njemačku: posljednji koji se pridružio saveznicima je George Soros. I on je protiv štednje i poručuje Wehrmacht Sparenu, odnosno firerki Merkel da prestane glumiti Goebbelsa i manipulirati javnošću, te da pusti narode i narodnosti na nesmiljenu potrošnju. Kroz Sorosa za govornicom progovorio je sam bog materije Kapitalizam: „Uzmite i trošite od kredita svi, to je moje Tijelo, jedino se tako neću predati!“ Vođa paravojne formacije Wehrmachta Sparena iz Triera, Karl Marx samo se nasmijao: Dokad, gdje je kraj toj potrošnji i profitu?

Sindrom Ceausescu

Pod pritiskom prosvjeda nezadovoljnih građana zbog oštrih mjera štednje, rumunjski premijer Emil Boc podnio je ostavku. Ovo se zove sindrom Ceausescu: strah od bijesnih Rumunja koji bi te doslovno mogli rastrgati. Zašto inače ostavka, pogotovo u nekoj tranzicijskoj zemlji gdje je prosvjed bitan koliko i pretinac govorne pošte. I u Hrvatskoj se prosvjedovalo, ali nijednom političaru ni na kraj pameti nije bilo podnijeti ostavku.

Što je to civilizacija?

"Suprotno relativističkoj ideologiji koju promovira ljevica, sve civilizacije nemaju jednaku vrijednost" izjavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Claude Gueant. Dodao je da su superiornije one civilizacije koje brane slobodu, jednakost i bratstvo. Ustvari je mislio da su superiornije civilizacije one koje su bogatije. A znamo kako su bogate civilizacije širile slobodu, jednakost i bratstvo. Još od Egipta pa preko Rima do današnjih dana divimo se tim civilizacijama koje su ubijale i porobljavale da bi 'napredovale'. Napredak civilizacija u potpunosti je povezan s ratnim i inim zločinima - nije bilo u povijesti te kulture kojoj se divimo, a koja nije bila spremna za Haag. Što bi nam danas nedostajalo da živimo kao lovci i skupljači? Možda civilizacija?

Ima li netko da nije 'high'?

Biciklist Alberto Contador proglašen je krivim zbog uzimanja dopinga i kažnjen dvogodišnjom suspenzijom. Španjolcu su za kaznu izbrisani i svi rezultati u proteklih godinu i pol dana, između ostalih i pobjeda na Tour de Franceu 2010. te Giro d'Italiji 2011. Ovaj biciklizam fakat treba ukinuti. Postoji li tamo ikoji natjecatelj da se ne 'puca'. Koliko su ti likovi puni otrova najbolje pokazuje činjenica da ih se boji i karcinom (vidi Lance Armstrong). Dođe, i kad vidi čega sve u tijelu domaćina ima, povuče ofenzivu. Pored ovih biciklista, čak i legendarna atletičarka Jarmila Kratochvilova, inače u slobodno vrijeme pokusni kunić poslijeratnih komunističkih Mengelea, izgleda kao najzdravija makrobiotičarka.


Crnogorci bi unaprijedili Google i Facebook

Svi žele raditi na Google, Facebooku i tako tim tvrtkama. Klizno je radno vrijeme, možeš doći na posao kada te volja, otići kada te volja. Na poslu imaš bazen, saunu, teretanu, biljar, video igrice. I njih možeš koristi kad dođeš. Znate zašto? Ti ljudi onako nemaju što za raditi – i Google i Facebook je zgotovljen. Ali ljudima vrag nikad nema mira, pa oni moraju nešto raditi – i onda nastanu Timeline na Facebooku ili novi izgled gmaila. Korisnici su užasnuti promjenama, jer svaka informatička promjena, primjetili ste i sami, je sve gora i gora. Ali valjda bi bilo glupo izlistati tvrtku vrijednu milijarde dolara na burzu i reći da tamo nitko ništa ne radi jer nema potrebe. A zaista nema potrebe – vidjeli smo to sa svakim novim usavršavanjem. Zato im predlažem da za generalnog direktora zaposle Crnogorca. Znate onaj vic: Tone Costa Concordia, a u sobi Japanac i Crnogorac. Što da radimo, što da radimo? – vrišti Japanac, a Crnogorac mu fjakano odgovara: Oca li ti jebem japanskog, vi bi samo nešto radili!






Post je objavljen 14.02.2012. u 09:48 sati.