Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

Solveig o Madonni

Ovog tjedna, Martin Solveig je dao intervju za francusku radio stanicu Europe1. Govorio je o svojoj suradnji s kraljicom popa na albumu MDNA, podijelio je svoje mišljenje o njoj kao ikoni i umjetnici. Zbog ranog izlaska singla na internet, Solveig govori da su mogli izdati drugi singl, a "Give Me All Your Luvin'" je ostao prvi singl jer je snimljen u duetu sa Nicki Minaj i M.I.A. Madonnu je nazvao orginalnom, a Gagu učenicom. Tvrdi da je Madonni uspjelo nešto što Michael Jackson nije mogao...

- Kako si upoznao Madonnu?
MARTIN SOLVEIG: Preko telefonskog poziva. Zvao me je njen menadžer, pomislio sam da se radi o šali, jer zbijam slične šale sa svojim timom. Mislio sam da se australski agent šali sa mnom.

- Kako je izgledao susret sa njom?
MARTIN SOLVEIG: Upoznali smo se na Skypeu zapravo. Bio sam na aerodromu i sve je išlo kako treba, ali imao sam problema sa internet konekcijom. Dizao sam ruku kako bi izgledalo da pomičem antenu. Bio sam potpuno paraliziran. Ona je prava pop ikona, figura glazbe... Govorio sam gluposti prvih pet minuta.

- Kako je zoveš?
MARTIN SOLVEIG: Svi je zovu M. Voli inače da sve ide brže.

- Kako se odvijala suradnja prilikom snimanja?
MARTIN SOLVEIG: Njen menadžer mi je rekao da joj se svidio moj pristup na našem prvom snimanju. Kada pjevate i snimate u isto vrijeme, nije lako dobiti ono što tražite. To je moj posao, to je ono što radim, ja sam autor i producent i morao sam joj reći što ne valja, a što je dobro.

- Da li ti se činila zastrašujućom?
MARTIN SOLVEIG: Da veoma. Ona je jaka žena i volim to kod nje. Trebalo mi je malo vremena da je vidim kao umjetnicu a ne samo kao pop ikonu sa nagradama i milijunskom prodajom.

- Jesi li fan? Kakav je njen doprinos glazbenoj industriji?
MARTIN SOLVEIG: Ostavila je svoj trag u glazbi i modi u svakoj eri. Osamdesetih i devedestih. Uspjelo joj je da bude relevantna u posljednjih deset godina kad je radila sa Mirwaisom i Priceom, što Michaelu Jacksonu nije pošlo za rukom. Više mi se sviđaju albumi s početka karijere.

- Misliš li da je Lady Gaga oduzela njenu krunu?
MARTIN SOLVEIG: Ne, Gaga je učenica. Postoji učiteljica i učenica. Jednostavno je. Svi imamo svoje uzore, zar ne?

- Što misliš o ranom izlasku singla na internetu?
MARTIN SOVLEIG: Neki od njenih fanova su talentirani hakeri koji mogu ući u njen kompjuter, uzeti slike... Govorio sam joj o tome. Nismo mogli zamjeniti prvi singl jer imamo gošće Nicki Minaj i M.I.A. Inače, izdali bi smo drugi singl.


Post je objavljen 12.02.2012. u 22:19 sati.