Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

Izraelski fanovi traže mir prije Madonninog koncerta

Spekulacije o mogućem izraelskom udaru na iranska nuklearna postrojenja podstaknute izjavama vojnih i politčkih zvaničnika zabrinule su Izraelce, sudeći po nedavno pokrenutoj Facebook stranici, ali ne zbog straha od odmazde.

Na njoj izraelski obožavatelji američke pop mega zvijezde Madonne traže od premijera Benjamina Netanjahua da odloži takve planove posle njenog koncerta planiranog za 29. maj u Tel Avivu.

Poruka je direktna: "Bibi (nadimak Netanijahua) ne počinji rat sa Iranom do Madonninog nastupa 29. maja".

Stranica nije za sada privukla veliku pažnju i mogla bi se shvatiti kao bavljenje trivijalnostima u trenucima kada prijeti opšti rat sa Iranom, komentarišu izraelski medijii.

Međutim, poučeni ranijim iskustvima ljubitelji Madonne strahuju da će se dogoditi ono što se ranije dešavalo, da se otkazuju koncerti u posljednjem minutu zbog politčkih kriza ili ratova. Godine 2006. Depeche Mode je otkazao koncert u Tel Avivu tokom Drugog libanskog rata. Pet godina prije toga Red Hot Chilli Pappers su odustali od koncerta zbog drugog palestinskog ustanka intifade protiv izraelske okupacije.

Izvor: Dnevni Avaz.ba


Madonna je imala u planu dati ime turneji MDNA TOUR. Ta ideja nije iskorištena zbog toga što nisu htjeli nikakve kontroverze oko povezivanja sa drogom MDMA. Nisu razmišljali ni o drugoj opciji za ime kako bi izbjegli moguću zbrku za ime albuma koji još nije izašao.

Dodani su novi datumi koncerata:
30 May 2012: Tel Aviv, Israel – Ramat Gan Stadium
03 June 2012: Abu Dhabi, UAE – Yas Arena
21 June 2012: Barcelona, Spain – Palau San Jordi
30 June 2012: Berlin or Hamburg, Germany
08 July 2012: Amsterdam – Ziggo Dome
10 July 2012: Köln, Germany
04 August 2012: Kiev, Ukraine – Olympic Stadium

Madonnin facebook vas poziva na nagradnu igru Madonninog prvog parfema Truth Or Dare by Madonna gdje možete osvojiti dvije ulaznice za koncert.


Ulaznice za zagrebački koncert 11.6. možete kupiti u svim Tisak media centrima - http://tisakmedia.hr/Detaljno


Post je objavljen 10.02.2012. u 13:47 sati.