Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/meca

Marketing

Strah

Strah ili otmenije fobija
Uvek sam potcenjivala tudje strahove. Neko se plaši visine, neko nizine, neko širokog, neko uskog prostora. O bubama, vodi, vatri, nisam htela ni da diskutujem, prenemagaljke, mislim ja.
Sigurna sam da ti strahovi, gluposti, neće mene. Razumem objektivne strahove. Protiv njih se boriš.
Potrefilo me kad sam se najmanje nadala i nikako nisam bila spremna da se bacim u ljuti boj. Čitam ja novine kao svaka poštena ženska. Preskačem ono dosadno i idem na lepršave članke. I tu me potrefi kao maljem u glavu. Ne jedite gljive u leto, imaju neke crviće u kori. Nikako ne konzumirajte suhomesnate proizvode zbog holesterina. Mleko i mlečni proizvodi mogu da izazovu poremećaje u varenju, a šećeri su definitivno zabranjeni. Ulje može da se uzme, ako baš mora, tri kapi nedeljno, maslinovo ili kokosovo. Ne, ne, kokosovo mleko treba da zameni kravlje. Puter, margarin, sir, najstrože zabranjeni. Može eventualno sir 5 grama godišnje, ali ne sme da bude punomastan, tek da mleko ne curi iz njega.
Čitam ja, zdravlje je najvažnije i sad ću da se pridržavam saveta. Ima tu još instrukcija, kao ako pijete lekove, ne sme da se uzima koješta. Lekovi pre, ili posle jela koje ne sme da bude jelo...i slični tandrmoljci.
Voće svako drugo te gadja nekim neprijateljskim sastavom, kao ugljenhidrati...

Krenem ja u kupovinu, a ono sami neprijatelji i ubice oko mene... Sitno piše na deklaracij neki brojevi ... Kao kroz san se setih da ne sme da se uzima roba sa nekim E... pa milion raznih brojeva, ko bi to zapamtio, moraću da nosim spisak drugi put. Ne sme da se uzima modifikovana hrana, ni slučajno, ako nećeš da ti potomci imaju dve glave i tri ruke, nos kao surlu i da dišu na škrge.
Vratim ja kolica, i uzmem korpu, od danas samo zdrava hrana. Krenem duž rafova... gledam ja kutijice, gledaju one mene. Mašim se za jednu, i odmah vratim... ne valja, opasno... Posle dva sata dodjoh do kase, a u korpi samo čokolada i to crna. Za nju je pisalo nešto, ali ne mogu da se setim šta. Gledaju me i one prodavačice što se toliko muvam.
Zdrava hrana nabavljena, ali šta da skuvam za ručak?? O večeri i ne razmišljam, to što se jede u 19sati mogu i da preskočim. Ima da spavam kao top i nastavim da živim zdravo.
Jedva sam gladna, ali zdrava, zaspala.Ujutro udjem bunovna u kuhinju da skuvam kafu. Palim plin, i setih se, ne može kafa na prazan želudac...okrenem se tužno i skoro padnem u nesvest. Na stolu ostaci prženog krompira, komadić slanine iz doba kad nisam jela zdravo, ljuske jaja, a oko mojih usana sumnjivi tragovi hrane. Na licu srećan osmeh od uva do uva.


Post je objavljen 10.02.2012. u 10:31 sati.