Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Kada je prekasno naučiti Igru?

Komentar koji često čujem s muške strane je gdje netko kaže da mi je blog super i postovi zanimljivi, ali da su prestari za to, ili da bi voljeli da su to imali kad su bili mlađi. Stoga sam preradio od već spomenutog Roosha ovaj jednostavan dijagram kojim možete utvrditi je li prekasno da naučite igru.



Mnogi u svojim kasnim 20-im, 30-im i 40-im su zakasnili na vlak igre u svojoj mladosti, kada se seksualno tržište kakvo poznamo danas oblikovalo, ali kada još nisu bile razvijene efikasne protumjere. Zašto bi oni trebali dići ruke od svega? Činjenica da svaki mjesec prakticiranja Igre donosi značajne pomake mi govori da nikada nije prekasno. Čak i ako ti je 50 ili 55 godina, svejedno ima dosta stvari koje možeš naučiti u par mjeseci i koje će povećati tvoje šanse sa ženama.

Sad će netko reći, "da ali i dalje će me sve mlađe odbiti zbog mojih godina." Za početak, neće - znaš li koliko je mladih žena "zasićeno" društvom oko sebe i sasvim je otvoreno za starije muškarce, čak i drastično starije? Ne govorim ovo samo tako, već sam i osobno vidio mnogo takvih slučajeva (bez da je muškarac nekakav bogataš, gangster ili što već, naravno). Seksualno tržište je, što se godina tiče, puno okrutnije prema ženama.

Kao drugo, je li to bitno? Recimo da počnem učiti perzijski poslije tinejdžerske dobi, do koje se formiraju osnovne jezične sposobnosti. Vjerojatno nikada neću postati fluentan u perzijskom ili čitati filozofske knjige na Farsiju, ali moći ću se snalaziti, kupovati i prodavati u trgovini, putovati po zemlji, jednostavno pričati s lokalnim ljudima, čitati novine i imati ideju što se događa oko mene. Sve te aktivnosti, iako ograničene, će me nedvojbeno usrećiti, a možda ipak toliko napredujem da otkrijem da sam nadaren za sve to? Isti cilj bi trebao imati i s Igrom.

Bitno je napomenuti da paziš na to što proučavaš i držiš se stvari koje će ti donijeti maksimalnu korist i koje ti najbolje odgovaraju. Recimo, spomenuti Mystery Method koji je specijaliziran za bučne klubove, velike grupe i mađioničarske trikove bi bilo apsolutno beskorisno proučavati svježe razvedenom muškarcu srednjeg statusa od 45 godina. Umjesto toga, bilo bi bolje da se pozabavi stvarima koje će prve donijeti rezultate: svojim stilom, samopouzdanjem, otvorenošću, vježbanjem, upoznavanjima na mirnijim lokacijama kao tečajevima i organizacijama, i sl.

Post je objavljen 07.02.2012. u 15:15 sati.