Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

45. Mladost i ljepota Slavonije



U Starim Mikanovcima, 11. veljače održava se 45. manifestacija „Mladost i ljepota Slavonije“ – revija djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama. Od 1994. godine „Mladost i ljepota Slavonije“ uvrštena je među četiri najvažnije tradicijske manifestacije Vukovarsko-srijemske županije. Osnovni motiv i cilj Priredbe jeste brojne sudionike i posjetitelje posjetiti na potrebu očuvanja i njegovanja kulturne baštine, narodnih nošnji i običaja te izravna edukacija posjetitelja o vrijednostima tradicijske kulture Slavonije i hrvatskog naroda. Priredba je i natjecateljskog karaktera, prate ju etnolozi iz slavonskih muzeja, pod budnim okom mr. Ljubice Gligorević, stručne suradnice manifestacije.

Predstavit će se djevojke, snaše i momci iz 6 županija u kojima se nosilo slavonsko ruho: Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska i Sisačko-moslavačka.

Uz domaćina, KUD „Šokadija“, gosti večeri su TS “Džentlmeni” i Stjepan Jeršek Štef.

Nakon revije slijedi šokačka večera i zabava za sudionike, goste i donatore Priredbe i KUD-a “Šokadija”.

Ulaznice za priredbu (reviju) i večeru mogu se naručiti kod organizatora KUD-a “Šokadija” Stari Mikanovci na brojeve telefona: 032/210-054 (Ljubica Žgela) i 098/1877-098 (Kristina Rukavina).

Radio Slavonija

Post je objavljen 07.02.2012. u 07:02 sati.