Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Inženjeri beskućnici

Novi list je objavio članak o beskućnicima koji su privremeno smješteni u prostor Crvenog križa. Pristao je fotkati se i govoriti bivši domar moje škole. Hvali se da zadnjih 18 godina prije otkaza nije imao ni dana bolovanja, i jedva čeka vratiti se na svoj jogi u jednom gradskom parku.
Za beskućnike se zanimam od studentskih dana, kao uostalom i za sve "rubne" skupine. Pisao sam već o jednoj legendi iz Kölna koji se jedne zime jednostavno smrznuo, njegov bicikl ispred katedrale dugo nakon smrti nitko nije dirao.
U Münchenu na željezničkom kolodvoru sam upoznao jednog, poslije se uspostavilo talijanskog inženjera, u ranim jutarnjim satima mu platio pivo. Odveo me do svog prenoćišta, blizu muzeja suvremene umjetnosti.
Sjetio sam ga se u Rimu, tamo uz našu crkvu spava također jedan inženjer. Obojici je došlo do klika u glavi, pucanja filma, potpunog prekida vjere u sebičnu rodbinu, žene i društvo iliti ljudskost uopće.
U Berlinu bivši arhitekt spava blizu kampa za mladež. Jedna druga zanimljivost tamo, postoji dosta organizacija koje dijele besplatno jako dobro očuvanu odjeću i obuću, najljepše primjerke ne želi nitko.
Nek im je sretna ova zima !





Post je objavljen 05.02.2012. u 12:31 sati.