Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strahodletenja

Marketing

eksperimentiranje

početkom tjedna su bili dani od isprobavanja, izuzmemo li sarmu u srijedu koje nema ovdje, koju zapravo nećemo ni spominjati, od svih začina koje sam stavila u meso, osjetio se samo, papar, papar i papar....prvo mi se činilo da nema dosta, pa sam nastavila mljeti....nešto sam se valjda bila zamislila :D

u ponedjeljak je bila piletina sa slanutkom, iz nekog priloga novinama, kojeg sad idem pronaći jer se ne sjećam točno recepta, pričekajte malo ;)....još tražim...našla, trebalo mi je samo pet minuta...dobra hrana od prošle nedjelje, nisam se baš skroz držala recepta...ovo je kako sam ja skuhala



sastojci:

400 g pilećeg filea
2 konzerve slanutka od 400 g
1 luk
žlica putra, sol, papar, sjeckano peršinovo lišće
2 žlice koncentrata rajčice
malo mljevene čili paprike
1 ravna žličica kima
1 ravna žličica kurkume
1 žlica sezama

priprema:

na maslacu pirjati nasjeckani luk, kad omekša dodati piletinu narezanu na kockice, posoliti, popapriti, dodati peršin, pirjati dok piletina ne promijeni boju, dodati rajčicu i malo vode, pirjati još malo, dodati jednu limenku ispranog slanutka, podliti vodom po potrebi i pirjati dok ne pripremite pastu od ostatka slanutka

u blenderu ili štapnim mikserom, usitniti slanutak s kimom, kurkumom i sezamom uz dodatak vode da dobijete kremastu smjesu, ubaciti u meso i pirjati još par minuta, začiniti još po želji

poslužiti uz rižu



u utorak sam isprobala juhu od kukuruza s piletinom, tu mi je baš smetala ta piletina koju sam istrgala u rezance, nije mi baš bila 'apetitna' :D

recept je iz sličnog priloga, nisam ga se naravno pridržavala u potpunosti



sastojci:

450 g smrznutog kukuruza
pileći temeljac kjeg sam napravila dan prije od velikog komada pilećih prsa, dvije mrkve, peršina s lišćem, komada celera, malo luka i češnjaka, par zrna papra - kuhati jedan sat
1 luk
1 čili papričica, imam zamrznutu
žlica putra

na putru pirjati luk s nasjeckanom papričicom, kad omekša dodati kukuruz, pirjati dok malo ne omekša i ne isapri sva tekućina, dodati temeljac, kuhati oko pola sata, izvaditi dio kukuruza, juhu usitniti štapnim mikserom, vratiti zrna kukuruza, dodati komadiće kuhanog mesa, začiniti po potrebi

posluženo uz prepečeni kukuruzni kruh

ja sam pojela što sam si izgrabila, mužu i mlađem sinu baš i nije išlo, stariji sin je grabio tri puta...pa sad ti vidi :D



kako se većina baš i nije najela, napravila sam nekakve prhke sirne prutiće, imam nekakv recept s vrhnjem, ali i svježi sir koji si je muž kupio na placu i kojeg naravno nije jeo a meni se baš i nije sviđao miris da bih ga jela, je poslužio svrsi

recept sam prilagodila količini putra koji sam imala u frižideru, može se naravno i u većoj količini napraviti



sastojci:

150 g putra
300 g brašna
150 g svježeg sira - otprilike, kako sam mijesila tijesto dodala sam još žlicu sira da umijesim svo brašno
pola žličice soli

umijesiti tijesto od navedenih sastojaka, ostaviti na hladnom neko vrijeme da se malo stisne - minus na lođi je to brzo napravio ;), razvaljati na otprilike 5 mm, rezati prutiće, premazati mlijekom, jer mi se nije dalo mutiti jaje za tu malu količinu, posipati nečim što imate pri ruci, meni je pri ruci bio sezam na ormariću jer ga nisam spremila gdje mu je mjesto (drugi dan sam uspjela i prosuti ga jer i dalje nije bio spremljen :P )

peći na 180°C petnaestak minuta



Post je objavljen 04.02.2012. u 14:44 sati.