Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

SRBE LAŽU KAO I NAS HRVATE



SASVIM JE JASNO, TO SE VIDI, DA MESIĆ, SDP-e I HDZ-e, NE MOGU BEZ BEOGRADSKE POLITIKE


Pogledajte ovih dana Mesićeve izjave, pogledajte hrvatske medije, i shvatit ćete kakva se ovdje vodi politika. U nas se raspravlja o parlamentarnim izborima u Srbiji. I o sudbini te zemlje. Činjenica je da ljudi koji vode Hrvatsku, izgleda, nemaju drugog posla, i da se ničime drugime ne bave, osim glupostima, tuđim problemima, i osobnim interesima. Naravno, na ovakav način „hrvatska vlast“ ignoriše probleme naroda i gura ih pod tepih. U ova prošla dva tjedna, kraj medijskih praćenja, i to stanja u drugoj zemlji, mi građani smo upoznali, tj. vidjeli sve srbijanske političare. I čuli što oni misle.

Na Novoj TV-e u emisiji „Epicentar“ koji vodi Mirjana Hrga, građani su mogli gledati 13. svibnja 2007., kako gosti: Zoran Milanović (SDP), Goran Jandroković (HDZ) i Nenad Vidošević, raspravljaju o srpskim političkim pitanjima. Milanović je izjavio – da Srbija je tri puta siromašnija zemlja od Hrvatske. Da bi potom Goran Jandroković kazao: „Slažem se sa kolegom Milanovićem – da je Srbija bolesno društvo“.

Sramotno je i nisko da tako govori jedan predstavnik vanjske politike. To dokazuje i o zrelosti HDZ-ovog dužnosnika koji očito nema veze s ničime. U emisiji ta tri gosta svašta su tu drobila. Bila je predstavljena i knjiga Roberta Blaževića „Karizma“, i knjiga Vojislava Šešelja, na 1031 stranici - „Rimokatolički vještački projekt hrvatske nacije“, koju je napisao u Haaškom zatvoru.

Glavna vijest je bila da je srpski političar Tomislav Nikolić u parlamentu dao ostavku na mjesto predsjednika. Mesić je na to izjavio da mu neće zbog toga suze poteći. Da Srbija ima sve manjih izgleda da ostvari svoje granice – Karlovac, Virovitica, Karlobag i Pakrac. I da tako nema šanse da postane više „Velika Srbija“.

Zaključit ću - da Mesić nezna što radi kao predsjednik Republike Hrvatske.

Glavne face na našim ekranima su bile: Vojislav Koštunica, Boris Tadić, Nenad Čanak, Đorđe Perović, Vuk Drašković, Čedomir Jovanović, Aleksandar Vučić, Srđan Šain, i mnogi drugi. No, čuli smo i drugu glavnu vijest tog dana – da je Srbija pobijedila na „Eurosongu“, i da su svi zato tamo sretni.

U dnevniku HRT-a smo čuli da je Ljubiša Buha – Čume došao iz Beograda na konjsku trku u Sinj, te da je njegova kobila „Šakira“ pobijedila, a pehar da je otišao u Srbiju. Na sportskom natjecanju je bilo i na kraju pucnjave – iz kalašnjikova je probušen Čumeov džip, koji se na kraju izgubio iz Hrvatske.

Goran Jandroković po svom starom „klišeu“ i običaju je u emisiji „Epicentar“ ponovio: „Mi smo pobijedili u Domovinskom ratu!“ To stalno svagdje spominje. A Nenad Vidošević je potvrdio – da je Hrvatska uložila u posao u Srbiji 271 milijun Kuna. Raspravljalo se je i o Srpskim gradovima: Čačak, Vršac, Požarevac, o Kosovu i Metohiji, o Bori Đorđeviću, i tko je četnik... I da li je Srpska politika „krvoločna“ ili je „kafanska“?

U Bjelovaru, 14. svibanj 2007.

POKRET „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr


Post je objavljen 02.02.2012. u 13:23 sati.