Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strahodletenja

Marketing

aromatični panna cotta žličnjaci i marokanske mesne okruglice

nedjeljni ručak, ovdje imate recept da se ja ne mučim s pisanjem: Monikine marokanske okruglice

isprobala sam ga zbog kombinacije začina, jer sam slične upotrijebila u svojoj začinjenoj piletini s grahom



upropastila sam kuglice s mesom, bile su mi presuhe u kombinaciji nemasnih mljevenih svinjskih odrezaka i puretine, a možda sm ih i prepekla, idući put ću samo svinjetinu jer ne volim ništa s mljevenom junetinom, i sarmu i ćevape, sve radim samo sa svinjicom ;)



umak sam si udesila s previše istisnutog koncentrata rajčice, a i neka sjeckana koju sam kupila nije baš bila nešto, nije bilo pelata koje inače koristim i koji su fini slatki....tako da je umakom dominirao žestoki okus rajčice koji je uspio ubiti okus začina a i moj iziritirani želudac :D
posluženo uz kuskus, kukuruzni, vidjeh tek kad sam uzela kutiju iz ormarića čudeći se kako je tako žut :D

uglavnom, ako ništa se uprskate, bit će ovo jedno fino jelo ;)



ajmo se sad desertirati ;)



znate već kak sam rekla da mi je panna cotta predosadnog okusa u originalu, pa sam je malo začinila....inače panna cotta mi je super zbog brzine pripreme pa je zato opet bila na meniju

trebala je biti smeđa, ali nisam u ormariću pronašla tamnu čokoladu, samo bijelu, tamnu sam pronašla drugi dan, ne na mjestu gdje bi trebala biti ;)



sastojci ove aromatične panna cotte:

1 l vrhnja za šlag
2 vrećice želatine
100 g bijele čokolade
100 g šećera - možete malo i smanjiti
2 vrećice vanilin šećera
3 čepa ruma
1 žličica cimeta



priprema:

pripremiti želatinu prema uputstvu

otopiti čokoladu na pari

u posudu staviti na vatru sve ostale sastojke, zagrijavati da se otopi šećer skoro do vrenja miješajući usput pjenjačom da se i cimet sjedini sa smjesom, umiješati otopljenu čokoladu, kad se čokolada sjedinila sa smjesom, umiješati pripremljenu želatinu i miješati dok se sva ne otopi

uliti u kalupe prema želji, ovaj put sam je ulila u veliku zdjelu i kad se ohladila grabila žlicom

poslužiti s preljevom od čokolade, ovaj put upotrijebljen kupovni, nije mi se dalo osmišljavati nekakav, imala sam drugog posla ;)



možda već idući vikend napravim i s tamnom čokoladom ;)

odoh sad pripremiti ručkovečeru za danas



Post je objavljen 30.01.2012. u 18:14 sati.