Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

IZABRANO NOVO VODSTVO UDRUGE LAĐARA NERETVE

Na izbornoj skupštini Udruge lađara Neretve održanoj u nedjelju, 29. siječnja u Metkoviću sudjelovao je dosada rekordan broj predstavnika lađarskih ekipa.
34 ekipe je predstavljalo 66 delegata (maksimalno 2 delegata može dati svaka ekipa) koji su izabrali tijela udruge u idućem dvogodišnjem mandatu. Zanimljivost je da je ekipa Bjelovarexpressa iz Bjelovara ponovno poslala svoja dva predstavnika koji proputuju preko 650 km u jednom smjeru samo da bi došli na skupštinu i sudjelovali u njenom radu (ovdje se valja prisjetiti da mnoge neretvanske udruge lađara gotovo nikako ne dolaze na skupštine)

Skupština je trajala rekordna 3 i pol sata, ali je prošla u demokratskom i kulturnom ozračju, bez tenzija koje su znale obilježiti izborne skupštine u prošlosti Udruge. Ovakvom skupštinom u pozitivnom ozačju Udruga lađara Neretve je pokazala da je dosegla zrelost koju zadnjih godina gradi.

Za predsjednika udruge su bila dva kandidata: dosadašnji predsjednik udruge lađara Marko Marušić i dosadašnji direktor Maratona lađa Mario Sršen.

Sa 35 glasova je pobjedio Marko Marušić, dok je Mario Sršen dobio 31 glas koji je čestitao novom i starom predsjedniku Udruge.

Za dopredsjednike su kao jedini kandidati izabrani:
1. Izvor Škubonja iz Ploča, kao predstavnik Udruge "Norin" Matijevići
2. Dražen Jelčić "Faja" iz Krvavca II, kao predstavnik Udruge lađara Krvavac II


Za tajnika je izabran dosadašnji tajnik Davor Petković iz Pruda, predstavnik ekipe "Čeljevo" (44 glasa), kojem je protukandidat bio mladi ekonomist Mirko Volarević iz Metkovića, predstavnik ekipe "Crni put" (22 glasa).

Za uži sastav Upravnog odbora (kojem se pridružuju Predsjednik i 2 dopredsjednika Udruge, direktor Maratona i tajnik) su izabrani:

1. Joško Jerković "Piro" iz Rogotina, kao kandidat UOTV Rogotin (44 glasa)
2. Drago Dugandžić iz Komina, kao kandidat Udruge lađara "Gusari" Komin, (38 glasova)
3. Ante Ćelić iz Metkovića - Jerkovca, kao kandidat Udruge lađara "Jerkovac" (37 glasova)
4. Mirko Volarević iz Metkovića - Crni Put, kao kandidat Udruge lađara Crni put (29 glasova)
5. Boro Jelčić iz Krvavca, kao predstavnik Moliških Hrvata iz Italije (26 glasova)
6. Damir Sršen iz Blaca kao predtavnik Udruge lađara Donjani Donji,


Nisu izabrani kandidati: Miljenko Ćendo iz Krvavca, predstavnik ekipe "Gospa Karmelska" Krvavac (26 glasova), Zlatko Barčot iz Rogotina, ekipa "Marko Markota", (24 glasa), Ivan Kalajdžić iz Dusine, ekipa Dusina (23 glasa), Ivan Burić iz Komina (22 glasa), Nikša Barišić, ekipa "Vidonje" (21 glas), Marko Dominiković iz Metkovića, ekipa UL "Zvonimir Kaleb" Momići (18 glasova),, Mirko Vlahović "Jablan" iz Komina, ekipa Staševice (15 glasova) , Pavo Delija iz Opuzena, ekipa Opuzen (12 glasova),

Boro Jelčić je dobio prilikom glasanja jednak broj glasova kao Miljenko Ćendo, pa se moralo glasovanje ponoviti u odnosu na njih dvojicu (jer su oba iz istog mjesta, što statut ne dopušta), pa je u drugom glasanju održanom samo za ta dva kandidata,Boro Jelčić dobio više glasova.

Za članove nadzornog odbora su izabrani:

1. Ante Šprlje iz Matijevića, Udruga "Norin" Matijevići
2. Jakov Marević iz Staševice, Udruga lađara Staševica
3. Branko Markota iz Vida, Udruga lađara "Domagojevi gusari" Vid,
4. Mile Ćendo iz Krvavca, Udruga "Gospa Karmelska" Krvavac
5. Ivan Burić iz Komina-


Za članove Stegovnog suda izabrani su na kon glasovanja većinom glasova:

1. Ivan Plećaš iz Momića, predstavnik Udruge "Škrapa Momići"
2. Nikša Barišić, predstavnik Udruge "Vidonje" iz Vidonja
3. Ivan Ivanković iz Metkovića, predstavnik Udruge "Sv. Nikola" Metković


Nisu izabrani kandidati Marjan Sršen iz Blaca (24 glasa) i Nenis Vučković iz Krvavca II (21 glas)

Na skupštini od tijela jedino nije izabran direktor Maratona lađa jer se za njegovo mjesto ima raspisati natječaj uskoro.

Novoizabrana tijela očekuje ponovno težak rad. Udruga lađara Neretve unatoč recesiji u kojoj se cijelo društvo nalazi, ipak nema dugovanja, a iza nje su uspješni domaći i međunarodni projekti. No recesija koja je zahvatila sve slojeve društva najavljuje težak period i za Udrugu pa se očekuje da bi neki od planiranih projekata (posebice međunarodnih) mogli biti stavljeni po strani.

Na skupštini je svečano uručen ekipi "Gusari" iz Komina i Domagojev štit u trajno vlasništvo zbog uzastopne tri pobjede na Maratonu lađa.




Post je objavljen 29.01.2012. u 21:48 sati.