Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

nije slučajno

Francuska je inače nedavno izglasala zakon o kažnjavanju nijekanja genocida nad Armencima počinjenog 1915. godine od strane otomanskih Turaka. Potez koji se u Francuskoj već godinama najavljivao i pripremao... i naravno s razlogom dizao silnu prašinu.

Turska i dan-danas negira genocid 1,5 milijuna Armenaca, odnosno odbacuje taj termin, priznajući samo da su u Anadoliji počinjeni masakri u kojima je stradalo 500.000 Armenaca.

Neki kažu da je zakon donesen isključivo zbog francuskog otpora ulasku neželjene Turske u EU, neki kažu da je donesen zbog predstojećih izbora i nezanemarivih glasova pola milijuna francuskih građana armenskog podrijetla, dok treći tiho-najtiše spominju zaštitu ljudskih prava kao tekovinu civilizacije.

Što god bio pravi povod, nijekanje genocida se u Francuskoj sada tretira kao kazneno djelo i za to je predviđena jednogodišnja zatvorska kazna i novčana globa od 45.000 eura (ako bi vam recimo takva glupost revizionističkog negiranja genocida ili holokausta ikada pala na pamet).

Nisam sigurna da je ovakav francuski obračun sa budalama najsretnije rješenje (zapravo znam da nije, ne samo iz jednog već iz tisuću razloga), ali kad čujem baljezgarije nekih naših kretena i njihovu ustašofilnu verziju (revizijU) povijesti, onako se slatkomaštajući pitam (nek` mi je na toj slabosti oprošteno), bi li ih nemilosrdan udar po džepu školovao efikasnije nego svi oni školski sati koje su namjerno prespavali.
Možda bi onda i cijenjeni HDZov beskralješnjak i saborski zastupnik dermatovenerolog doktor Dujomir Marasović, sa 45.000 eura manje na računu, po prvi put naučio tko je i kada Dalmaciju prodao, a tko oslobodio.



p.s. a zašto sam nakon kratkog dvoumljenja ipak stavila Les deux Guitares umjesto Les Comediens, ostavljam vama na promišljanje.


Post je objavljen 27.01.2012. u 20:00 sati.