Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuca-r

Marketing

Kao u mravinjaku

Na gradilištu je danas bilo više ljudi nego u Kauflandu! Tri različite ekipe radile su TI podova, podno grijanje te iskop i priključke vode i odvodnje. Svi se već međusobno znaju i često surađuju pa je koordinacija dobra.

Za početak, nije bilo mjesta za parkiranje - dva stroja za iskop, tri kombija, auti, rasturen prilaz kući i još puuuno kamena za slaganje suhozidova kao rekreaciju vikendom:



Podno grijanje u prizemlju je složeno:



Regulacija za podno je pospremljena u zid:



Slijedi presjek poda na tlu, sa slojevima HI i TI:



Ovo je važan detalj - PE folija nije uzdignuta 10-ak cm uza zid, a trebala bi biti da se cementno mlijeko ne izlije do nosive konstrukcije i da ne dođe do čvrstog spoja putem kojeg se prenosi zvuk (više na stranicama Novolita). Izvođači to obično ne rade uz obrazloženje da EPS-T na podu i traka duž zida ne upijaju vodu, ali pravi razlog takvog detalja je bolja zvučna izolacija. Traka EPS-T bit će postavljena prije izrade estriha. Znači, oni kojima je to bitno, neka pripaze na taj detalj:



Problem sa zaboravljenim pragom ulaznih vrata već rješava naš hvaljeni bravar...

Slažem popis želja za uređenje kupaonice i wc-a. Odlučili smo se na kombinaciju crnih i bijelih gres pločica 20x20 cm, neki modeli Hatrie i Laufena su u užem izboru za umivaonike i školjke, a dva Aquaestilova modela za kade. Svi ti proizvođači su u ponudi trgovine izvođača instalacija pa ćemo za par dana znati hoće li nam se želje moći ispuniti.


Post je objavljen 26.01.2012. u 19:40 sati.