Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Nova tamnica naroda


Ovu nedjelju okupljamo se malo kasnije od uobičajenog, kako bi i mi rekli što imamo reći na prvom referendumu u RH, punih 20 godina od izlaska iz ranije tamnice naroda. No zahvaljujući nesmiljenom medijskom ispiranju mozga nacije, koji je sezao i do najprljavih obmana tipa - ne ulaskom u EU, ostat ćemo bez mirovina... na kraju je postignut pozitivan rezultat za našu političku elitu. Čime su ovčice političarima kupile nove fotelje u Bruxellesu, dok je hr-stado opetovano dokazalo pravo značenje izraza - hrliti ko guske u maglu. Sada im samo preostaje vidjeti što će to donijeti. Jer ako je suditi po onome što je OSRH donio ulazak u NATO tj. potpuno uništenje vojne industrije, ukidanje vojne obveze uz vojskicu od čak 2100 pješaka, 70 oklopa, 6 MiGova i 4 kaića... može se lako zaključiti što će ulazak u EU donijeti ostacima osakaćenog gospodarstva RH. Iz svega nabrojanog jedino što se još može sa sigurnošću zaključiti je činjenica da je demokracija vladavina priglupe većine. Koju se lako izmanipulira. Pokazala je to povijest nebrojeno puta. Jer zahvaljujući upravo klicanju te glupe i izmanipulirane raje, na vlast su došli svi najveći zločinci čovječanstva...

Pravo lice EU

No hr-jadu unatoč, dvanaestorica Plaćenika odradila su svoj uobičajeni nedjeljni trening u novoj šumi. Prvi fajt dijelimo se podjednako na principu najmlađi biraju i u tom sastavu odrađujemo dvije borbe. No zbog dvije jače replike s jedne strane, kojima je vrlo teško parirati u rijetkoj šumi, nakon tih borbi odlučujemo se presložiti. Na kraju prihvaća se prijedlog da se izmješamo po principu s jedne strane ekipa koja se sprema za jedan veći susret, a s druge strane svi ostali. Zbog toga sljedeći fajt znatnije dobija na dinamici, pošto je malobrojnija ekipa prisiljena igrati taktički. Znači suočeni sa brojnijom postavom, nemamo puno mogućnosti za pogreške. U jednom trenutku preostaje nam trojka koja se pod paljbom povlači dublje u šumu. No pronašavši jedan dobar gustiš kroz koji prolazi širi jarak, prestajemo se povlačiti i uzvraćamo paljbu. Odjednom se iz pasive prelazi u aktivnu obranu, te iz boljeg zaklona metemo jednog po jednog napadača. Na kraju čak krećemo u protunapad i završavamo posao prije nego se ostatak respawnao. To je odrađeno sa dva igrača manje, a u nastavak zbog otkaza jedne replike ulazimo sa čak tri borca manje.

Plaćenici

Povlačimo se dublje u šumu i kreće potraga. No uvidjevši kako će nas neprijatelji promašiti, privlačimo im pozornost s paljbom i uskoro počinje njihov napad. Kreću se prebacivati po boku preko jedne čistine, pa se pola našeg tima koncentrira na taj dio. Odolijevamo jedno vrijeme, ali nas u konačnici mete jedan njihov koji nam dolazi iz dubine našeg rasporeda. Jbg trebali smo bolje paziti. Nastavak fajta nas trojica pogođenih povlačimo se dublje u šumu, dok naš četvrti pruža otpor s druge strane čistine. No stiješnjen brojnošću neprijatelja u jednom trenutku ne preostaje mu ništa drugo nego pretrčati preko brisanog prostora i priključiti se ostatku tima koji je u međuvremenu oživio. Srećom po njega replike su ipak ograničene dometom. U nastavku fajta ginem treći put, čime završava moj angažman i polako krećemo prema vozilima. Zato i ne znam kako je završila ta zadnja borba, ali nama je to još i najmanje bitno. Bitno je odraditi trening, dobro se oznojiti i naučiti nešto iz pogrešaka, te odraditi uigravanje ekipe. Naravno uslijedilo je druženje uz fermentirane pripravke i dogovor za gostovanje sljedeći vikend.


Post je objavljen 23.01.2012. u 09:47 sati.