Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/esoterikos

Marketing

3 svijeta (ne)povezana


3 svijeta poredana po visini:
1.
prvi svijet je jasan, unutarnji, ezoteran, čist, u njemu je sve jasno i jednodimenzionalno bez opozicije. u tom svijetu se ZNA. može se označiti bijelom bojom ili crnim jajetom spoznaje. veznik stvari na ovoj razini je "I". sve je "I", sve je jedno (i nijedno). stanje svijesti: svjetlost=mrak, žarulja=vakum.
2.
drugi svijet, središnji svijet, mezoteran, u njemu su stvari crno-bijele, dvodimenzionalne, dijalektičke, čisti yin i čisti yang. označava se crno-bijelom bojom. veznik stvari na ovoj razini je "ILI", nema između, nema ujedinjeno, ili je ovo ili je ono. u cjelini, stvari su 50-50(%), razlike se poštuju, pretapaju, stimuliraju, daju struju zajedno kao dvije žice suprotnih smjerova i naboja
(koje se napokon ujedinjuju u žarulji na vrhu(1.) i daju svjetlo).
3.
posljednji svijet, onaj vanjski, onaj uobičajeni, onaj svakodnevni, egzoterni, on je SIV. višedimenzionalan, multilektičan, nema ničeg čistog, sve se miješa, sve postaje bezlična smjesa, nema idealnog a idealistično je glupo, generalizacija je pravilo u 75% slučajeva. na ovoj razini mrak želi uništiti/progutati svjetlo.
i mrak ima moć svjetlo uništiti na ovoj razini, a kada ga uništi, ponovno ga rađa.
ovaj svijet, sav ovaj vanjski svijet, bih usporedio sa spoznajom "niti ovo niti ono". nije "sve jedno" već je "sve svejedno" pravog morala nema, svatko radi ono što može nekome drugom.
na ovoj razini najbolji savjet je: odluka(1.) čime ćeš se baviti, da bi prvo dospio do crno-bijelog svijeta(2.), a potom eventualno do vrha piramide(1.), ezoterne razine, osobnog svjetla=mraka, svijesti=podsvijesti. majstoriranjem sebe.
E pluribus unum.

3 svijeta korespondiraju sa idealnim čovjekom na slijedeći način:

Photobucket

idealni čovjek je hram Univerzuma, mikrokozmos cijelog Univerzuma.
ne svaki čovjek, idealni čovjek (razvijeni čovjek u sva 3 centra)
čovjek nije ameba da ima jedan centar, čovjek ima 3 centra.
ezoterni hram je onaj u čovjeku.
egzoterni hramovi su svi ovi vanjski, crkve, institucije koje su samo naznake (nekadašnjeg postojanja) hrama u čovjeku koji je izgradnju tih hramova potaknuo.
dodatak: u egipatskim hramovima pogotovo.
npr egipatski hram u Karnaku, cijeli je građen po božanskoj proporciji (idealnog) čovjeka (božanskoj proporciji gledanoj na 3 načina), a sanctum sanctorum je na mjestu gdje je u čovjeku - njegova epifiza. sretan


Post je objavljen 22.01.2012. u 15:53 sati.