Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ajmorijeka

Marketing

Nogometni stadion "Kantrida"

10. studenog 2011. Riječki "Novi list" objavljuje:

"S jedne strane je ogromna litica, ali ljepota se nalazi i s druge strane budući da je stadion smješten uz obalu kristalno plavog Jadranskog mora

Američki CNN napravio je izbor najčudnijih odnosno najneobičnijih nogometnih stadiona na svijetu, a u tom se izboru našla i riječka Kantrida i to na trećem mjestu.

Uspoređujući ga sa stadionom portugalske Brage, koji je također "urezan" u stijene s jedne strane, CNN piše kako je riječka Kantrida možda mala ali zato "savršeno formirana".

Novinari CNN-a Kantridu opisuju kao stadion smješten u hrvatskom gradu Rijeci koji udomljuje istoimeni prvoligaški nogometni klub. "Iako malen, kapaciteta od 10.000 mjesta, savršene je formacije, na niskoj nadmorskoj visini, s jedne strane omeđen prirodnim stijenjem, a s druge okružen predivnim kristalnim plavetnilom Jadrana."





Smještaj je toliko lijep da je od 1990. Kantrida nekoliko puta ugostila i utakmice hrvatske reprezentacije, piše CNN

Uz Kantridu, u CNN-ovom izboru našli su se još stadioni Madeira i Braga u Portugalu, Allianz Arena u Njemačkoj, Hernando Siles u Boliviji, francuski Velodrome, Svangaskard na Farskim otocima te stadion u Cape Townu u Južnoj Africi."








Post je objavljen 21.01.2012. u 19:31 sati.