Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Duhovna ljepota pjesama grupe Pokl
n

Kako doznajem koncert je bio vrhunski kako i nalikuje grupi Poklon.
Iako nisam bio na koncertu ovu reportazu prenosim sa web stranice Laudata.
Nadam se da ce Davorove novosti i Laudato uspjet dogovorit zajednicki jezik jer na koncertu nisam bio iako sam redovnim putem zatrazio akreditaciju i najavio svoj dolazak i medijsko pracenje tog jako lijepog dogadjaja.

Pjesme „Moj me Otac daruje“, „Kap jedna mala“ i „Molitva“ samo su neke od pjesama koje je grupa Poklon izvela u cetvrtak, 19. sijecnja u punoj dvorani zagrebackog kazalista "Komedija“ na koncertnoj promociji istoimenog dvostrukog nosaca zvuka. Naime, u nakladi Laudata je sredinom studenog prosle godine izdan nosac zvuk „Poklon“ na kojem se nalaze pjesme koje su Andjela Jelicic, Kristina Jurman Ferlin i Danijel Damjanovic stvarali kroz vise od deset godina postojanja grupe.

Posebnu ljepoti izvedbi pjesama dao je gudacki ansambl pod ravnanjem Olje Desica, koji je ujedno koproducent cjelokupnog glazbenog materijala uz Danijela Damjanovica i Denisa Budima.

Na koncertu, koji je organizirao Laudato, izvedeno je petnaestak pjesama s kompilacije, u samostalnoj izvedbi grupe i prateceg sastava, ali i uz gostovanje glazbenika s kojima je u proteklih deset godina ostvarena suradnja, zabiljezena na navedenoj kompilaciji. Svecanosti koncerta doprinijeli su gosti: Meritas, Petra Antolic, Matija i Cedo Antolic te zbor Hrid.

Uz glazbene goste, u programu je sudjelovao i istaknuti kazalisni umjetnik i redatelj Rene Medvesek, koji je na prigodan nacin kroz koncert izabranim rijecima povezao i protumacio izvedenu glazbu i rijec.

Direktorica Laudata Ksenija Abramovic uvodnim je govorom pozvala prisutne da uzivaju u duhovnoj ljepoti Poklonovih pjesama, jer one na posebna nacin rijecima i izvedbom dopiru do ljudske duse. Tom je prilikom istaknula da ce se dio prihoda od prodaje ulaznica donirati udruzi Krijesnica, koja pomaze djeci i obiteljima u suocavanju s malignim bolestima.

Post je objavljen 20.01.2012. u 14:42 sati.