Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rijecki

Marketing

... kud svi tud i plavusa

... kazu da su skeptici samo bolje informirani entuzijasti. Dakle, entuzijasti ce se ubrzo uvjeriti da sve sto su planirali, nece ostvariti preko EU, narocito ne nova radna mjesta, ni efikasniju drzavu. Inace ne bi cijela EU grcala u dugovima, neorganizaciji skolstva, zdravstva, sudstva, politike i joskojecemu.

Nisam protivnik EU, a gdje smo nego u Evropi, vec sam protiv ovako (NE)organizirane EU. Sad mi fali rec sto sta je to danas EU ?

Zajednica !!!

Ma nemojte me zezati, koga cega, kada svaka clanica misli samo na svoje nacionalne interese. Bazirati Uniju samo na euru i to ne svih clanica, bez monetarne politike, celnog covjeka- predsjendika EU i bez centralne banke, (a ne ova bez moci) moralo je biti jasno da se nece daleko stici i da ce se uz takav slamperaj i nonsalantnost brzo potonuti. Sada bi, kao nesto mijenjali, ali da se nista ne promjeni, njima. Narocito privilegije i place im.

EU je, za sada, samo jedno nakaradno, komotno parking mjesto za kvazipoliticare, koja trosi goleme svote novca bez kontrole ni odgovornosti, novca, (od)uzetog nepravednim porezom, narocito siromasnijim poreznim obveznicima. Sramno je vidjeti EU troskove samo za selidbe parlamenta, nicim u svezi, a smjestenog u dva grada, a tek prijevodi auuuuuuuu.
EU clanice se i dalje bave samo bjesomucnom prodajom papirica, svojih drzavnih obaveznica, kako bi zadrzali svoje beneficije i kako bi i dalje mogli isplacivati svoje nezaradjene dohotke. Ni slova o nekoj realnoj ekonomiji, konkretnom pokretanju i ozivljavanju privrede koja ce stvoriti NOVA radna mjesta i ozivjeti tako potreban ekonomski rast.
Ne znam samo kako ce nas to tamo neki spread, izvuci iz krize, mahhhhhhh.

Al ameri ce nas vec sredti, kako bi sebe spasili, jer zna se da Zemljica ne moze podnijeti isti razvitak i boljitak za svih…. borba-deklasiranje rating-om pocinje, hoce li se i EU rasprodati-raspadati ….








Post je objavljen 20.01.2012. u 01:28 sati.