Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strahodletenja

Marketing

što se jelo jučer i prekjučer

ukratko, u fazi sam da mi se ne priča, začuđujuće stanje kod mene, ali lovi me par puta godišnje ipak

jučer sam bila usporena, jedva sam nešto napravila za jesti, otišla spavati prije 10, tako rano ni kao dijete nisam išla spavati, danas me pak cijeli dan boli želudac i već sad imam napadaje zijevanja...sutra se trebam dići sat i pol ranije jer moram na put, moram reći mužu da me izvuče ujutro iz kreveta da ne prespavam....nikad mi nije bila jasna navika ranog ustajanja, kao svaki dan se dižem rano pa mi prešlo u naviku, ne mogu steći nikako tu naviku...pogotovo po zimi, najradije ne bih ni izlazila iz kreveta



ovo sam kuhala prekjučer, baš mi je njami bilo, za jednu obožavateljicu paradajza u skoro svakom jelu i graha nimalo začuđujuće

sastojci

2 konzerve pelata ili sjeckane rajčice od 400 g
2 konzerve sitnijeg bijelog graha od 400 g dobro ispranog- mislim da talijani stavljaju smeće u ove koje pakiraju za podravku, bolje je kupiti baš talijanske, bolji sadržaj i jeftinije
oko 70-80 g hamburgera -špeka, ne onog hamburgera- narezati na ploškice pa na kvadratiće
malo pršuta nasjeckanog na isti način
3 režnja sjeckanog češnjaka - moji su nekakvi mali bili
oko 250-300 g špinata, očistiti, oprati, iskidati ili narezati, krupnije
sol, papar, suhi origano i timijan, chili mješavina

dodaci: ribani tvrdi sir, kruh



na malo maslinovog ulja na laganoj vatri pirjati špek, pršut i češnjak, popapriti, da malo promijene boju i puste miris, dodati rajčicu, usitniti kuhačom ako koristite pelate, i vode u količini jedne konzerve,posoliti, dodati po dva prstohvata origana, timijana, chilija, krčkati 10-15 minuta, dodati špinat i grah, vode po potrebi, kuhati još 10-15 minuta, začiniti još po potebi

poslužiti s naribanim tvrdim sirom po želji i kruhom zapečenim u pećnici na koji ste isto sitno naribali sir, ja sam koristila nekakav istarski mješani



jučer sam napravila prerijetku gustu juhu od špinata i krumpira, pečene mini šampinjone i pečena jaja - jedva sam i to uspjela, bila sam k'o usporena snimka i kuhanje je trajalo kao da pripremam 5 jela za 10 ljudi :D



za juhu, staviti kuhati u hladnu vodu tri krumpira narezana na kocke s oko 200-250 g očišćenog špinata, 2 krupno narezana režnja češnjaka, posoliti, popapriti, dodati 2-3 žlice maslinovog ulja, kad je krumpir kuhan, dodati oko 1 dl vrhnja za kuhanje, usitniti štapnim mikserom, začiniti po potrebi i ne staviti previše vode :D

šampinjone oprati u cjedilu pod mlazom vode - samo vi čistite mini gljive četkicom :D, osušiti, posoliti, popapriti, poškropiti maslinovim uljem, dobro promiješati, peći na grill tavi i jaja si valjda znate ispeći :P stavite u jaja naribanog sira i malo vrhnja ;)




Post je objavljen 18.01.2012. u 20:53 sati.