Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/junac

Marketing

Operativni sistem s ove strane zakona

S novim laptopom prešao sam na Linux (Mint). Sad sam s ove strane zakona, mirne savijesti, ne robujem Microsoftu, Windowsima i dosadnim antivirusima. Dobro, zvuk krči kad svira muzika i nema buđenja iz sleep-a, ali mala je to cijena za lažan osjećaj informatičke superiornosti nad bližom okolinom.



Još kad bih se okinuo skidanja muzike, serija i filmova, bilo bi čovjeka od mene, ali tu se uvijek možemo izvući na bunt protiv sebičnih izdavačkih divova koji se obogaćuju na uštrb malih umjetnika (ili tako nekako, ovo sam izmislio, sigurno ima neka definicija po kojoj je piratstvo legitimno).

Pređite, ak ne na Linux, onda bar s Microsoft Officea, na Open Office; isto sranje, a besplatno i pet put manje mjesta zauzima (ovo nisam provjerio, pucam bezveze).

Da je Milanović pametan, uštedio bi samo na licencama za MS Office milijune, da ne govorimo o Windowsima. Ionak 95% ljudi u javnim ustanovama radi isključivo u Wordu, od čega pak 95% ne zna radit kak spada; isto bi tak tekst mogli uređivat i u Notepadu.

Okej, priznajem, ja sam prešao na Linux samo radi tema za razgovor s pičkama iz informatičke urbane gerile, al gerila ko gerila; nikak da ih nađem pa samo na hipsterice naletavam, a hipsterice ko hipsterice - ionak na Macintoshu.


Post je objavljen 18.01.2012. u 15:44 sati.