Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oska

Marketing

* SUSRET HRVATA OVCAREVSKE ZUPE IZ DIJASPORE SA SVECENICIMA*


OVCAREVO-27.12.2011.
Sa ovim videozapisom pozdravljam sve vas postovani posjetioci ovoga bloga a posebno one u dijaspori.



Zbog velikoga broja dogadjaja u zupi Ovcarevo ovaj post o susretu Hrvata iz dijaspore sa svecenicima ostavili smo za kraj.
Susret je odrzan u zupnome uredu 27.12.2011.poslije pucke mise.
Poslije pucke mise na Ivandan u zupnome uredu odrzan je susret Hrvata koji rade u inozemstvu(tzv dijaspora,gastarbeiteri itd).
Prije samoga pocetka fra Marinku je uruceno 200 Chf(dvije stotine svicarskih franaka)od prodaje 40 komada kalendara Zupe Ovcarevo.
Poslije rijeci dobrodoslice nasih svecenika fra Velimira,fra Marinka i fra Josipa,koji su nam nazdravili sa domacom sljivom a domacica Zdrinka se potrudila da nista ne fali na stolovima ,obratio nam je se Fra Marinko sa kratkom kronologijom zbivanja u zupi Ovcarevo i planovima oko renoviranja oltara u nasoj prelijepoj crkvi a koja je "spomenik kulture".
<br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br
Fra Marinko je u kratkim crtama iznio sto se ima u planu uraditi u crkvi i oko crkve.
U crkvi bi se obnovio oltar na kojemu nije nista vec dugo radjeno,
oko crkve bi se napravila rasvjeta tako da ovu nasu prelijepu crkvu mozemo vidjeti i nocu pod svjetlima.
Naravno to sve ima i svoju cijenu, pa ovim putem molimo sve Hrvate i ljude dobre volje da sa svojim novcanim prilozima pomognu koliko je u njihovoj mogucnosti.
Svakao treba spomenuti Gorana Dzepinu-Webera koji je dao ideju da oni koji mogu i zele mogu biti i kumovi oltaru,a koju su svi podrzali.
On se prvi javio a za njim je jos nekolko prisutnih izrazilo zelju za kumstvom.Predlozeno je da kumstvo oltaru kosta 1000 KM(tisucu maraka).Nadamo se da ce se i ostali koji su u mogucnosti odazvati ovoj akciji za kumstvo.Pored kumstva dobro dosla je i svaka marka od svih vas koji zelite pomoci.
Za one koji zele vise informacija mogu dobiti na br.tel.u zupnome uredu Ovcarevo 00387-30-518-989.
Unaprijed hvala svima koji se odazovu i pomognu.

<br <br <br <br <br

Poslije fra Marinka koji je svima prisutnima podijelio krunice i kalendare,sve je pozdravio fra Velimir Valjan.
Fra Velimir je govorio najvis e o skorom izlasku njegove knjige o zupi Ovcarevo.
Knjiga ce ubrzo biti tiskana a kako rece fra Velimir ona je napisana na istinitim cinjenicama i dokazima.zaista bi bilo pozeljno da svaka obitelj Ovcarevske zupe ima ovu knjigu jer govori o nasoj zupi u zadnjih 180 godina(1832-2012).O porijeklu prezimenima kojih je danas nazalost ostalo samo 20% u nasoj zupi.Nadamo se da ce mo na ovome blogu moci pokazati neke dijelove te knjige.
Ova godina 2012 u zupi Ovcarevo biti ce obiljezena razlicitim dogadjanjima a vrhunac toga svega ce biti na blagdan Sv .Mihovila koji je patron nase zupe i slavi se 29.09..
Na kraju ovoga susreta izrazena je i zelja svih prisutnih (a nazalost ovaj puta su bili vecina koji borave i rade u Svicarskoj, mada nas ima svugdje),da se uskoro ako bude moguce priredi "VECE ZUPE OVCAREVO U SVICARSKOJ".
Na taj susret bi dosli:
-Hrvatsko Amatersko kazaliste Travnik
-IFD-Paklarevo
-sportske ekipe(nogomet i dr.)
Svoj dolazak najavili su i nasi fratri,a sav prihod od te veceri bio bi namjenjen za obnovu oltara u crkvi.
Svi koji misle da mogu i zele pomoc u organizaciji ovoga susreta dobro su dosli.O svemu novome u svezi ovoga susreta biti ce te na vrijema obavjesteni na ovome blogu.

Pozdrav svima ma gdje god bili.

<br <br



Kako smo ovaj prilog poceli sa lijepom pjesmom o Travniku ,a da se nebi naljutili oni koji vole neku drugu vrstu glazbe poklanjam njima ovu pjesmu od Bijeloga dugmeta-tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac-.




Post je objavljen 17.01.2012. u 21:04 sati.