Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ajmorijeka

Marketing

Rijeka- studentski grad

Rijeka je po svim statistikama i postojećim činjenicama jedan od najrazvijenih gradova u pogledu studentskih mogućnosti i studentskog života uopće. Smatram da se na imaginarnoj ljestvici može smjestiti odmah poslije Zagreba.
Riječko Sveučilište odlikuje se velikim izborom studijskog programa. Kao neke od značajnijih ili najuspješnijih izdvojila bi Filozofski fakultet, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Pomorski fakultet, Građevinski fakultet, Medicinski fakultet, Tehnički fakultet itd. Prema navedenim opcijama može se zaključiti količinski koliko Rijeka prednjači nad ostalim Hrvatskim gradovima.
Više o Sveučilištu u Rijeci možete pronaći na internet stranici: http://www.uniri.hr/

Prije nepune dvije godine u Rijeci je na idealnom lokalitetu, Trsat, otvoren Riječi studentski kampus. Kampus je još uvijek i danas u razvoju i jačanju, te nisu svi fakulteti svoju lokaciju promjenili na novu adresu. Kompleks je sastavljen od većeg broja zgrada koje se uzdižu i do četrnaest katova. Za sada tu lokaciju koriste Filozofski fakultet, Građevinski fakultet, Akademija primijenjenih umjetnosti, te još neki fakulteti djelomično (dio predavanja u novim prostorima, dio još uvijek u starim). Kampus je smješten na lokaciji nekadašnje vojarne, koju je MORH prepustio na upravljanje gradu Rijeci.



Osim samih mogućnosti izbora fakulteta, Rijeka nudi i bogat, ali pristupačan život za svakoga studenta. Osim studentskog i učeničkog doma (u kojem su nerijetko smješteni i studenti, a ne samo srednjoškolci), studenti imaju mogućnosti po pristupačnim cijenama pronaći stan u neposrednoj blizini samog centra Rijeke. Kako sam informirana od mojih kolega koji su iz ostalih Hrvatskih gradova došli studirati upravu u Rijeku, cijene stanova variraju ovisno o lokaciji, međutim nisam čula negativnih kritika u smjeru da je nedostupno, odnosno neprihvatljivo skupo; uvijek se nađe nešto za studentski džep :)

Rijeka je grad zabave, što je nama studentima iznimno važan dio :) U periodu trajanja akademske godine, mogućnosti za izlaske i druženja mnogobrojna su. Vrlo često su organizirane studentske večeri, najčešće četvrtkom, na raznim lokalitetima po užem centru grada, brojne brucošijade s početkom akademske godine, završne fešte na kraju godine... Sigurna sam da bi ovdje svaki student pronašao sebi nešto pdgovarajuće i specifično za zabavu, ali ne samo onu vikendom.
Rijeka nudi i razne dodatne programe, svojevrsne izvannastavne aktivnosti; od onih sportsko- rekreacijskog sadržaja, teretana, umjetničkih aktivnosti, dodatnih seminara, privatnih škola, raznoraznih tečajeva i slično...







Post je objavljen 16.01.2012. u 20:03 sati.