Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potravljemoje

Marketing

nova kapela u čast blaženome alojziju mučeniku i vitezu rvackome



ima već podosta vrimena otkad je općina dobila novo groblje u koncesiju pa ga je proširila, sorila zidine od započete crkve, rastrala soreni matrijal zeru dalje ispo groblja, malo zaravnali bageron i podigli novu kapelicu prid mrtačnicon.
kapelica je malešna, primalešna...i služiće kako se čini samo za sprovode.
mene je zanimalo kojomer će sveci joli blaženiku bit posvećena kapelica šta jon manjka zvonik (vid sliku doli) pa san ništo čujo da će bit posvećena blaženome stepincu.
drago mi je zaradi tega šta će nosit ime rvackoga sina, mučenika za viru i svoj narod. blaženi je alojzije viktor živijo u najteža vrimena za rvacki narod i ponajviše zafaljujući njegovoj čvrstini, viri i domoljublju rvati se nisu odilili od boga ni od svetoga oca ni od istine.
da je danas živ alojzije bi s oltara oplejo po matrijalističkom duvu koji vlada narodon i pulitičarin šta prodaju svoju zemlju za šaku "škuda".
da je danas živ alojzije ne bi tijo da uniđemo u brezbožnu eropsku uniju šta oće samo naše bisere obalu, šume, vode, polja, radnu snagu......za drugo jin mi ne tribamo. koliko nan žele dobro pokazali su primirice kad su nas ucinjivali da jin isporučimo u ag naše generale.
ucinjivali su nas kasmo tili proglasit morski pojas da nan talijani ne lovu ribu. a po istini govoreć osin nimaca, austrijanjaca, slovaka, mađara i poljaka ko su nan još prijatelji u tojoj europi? inglezi, vrancuzi, rečeni talijani, rusi, bugari, šveđani...? ma dašta, smazali bi nas za marendu da mogu.
e da je danas živ naš blaženi alojzije....





kapela blaženoga alojzija stepinca u potroskom novom groblju







Post je objavljen 13.01.2012. u 22:47 sati.