jučer me, kao što sam već rekla jučer, bolio želudac, zato su svi morali jesti lagano :D
juhica od raznog povrća, zmiksana, ali ne do kraja nego da ostane malo vidljivog povrća
recept sličan onom od najdraže juhe od neki dan, 3 mrkve, 2 peršina, veliki komad celera, 1 režanj češnjaka, par šaka graška, par cvjetova brokule, sol, papar, curry
na malo maslinovog ulja pirjati nasjeckanu mrkvu, peršin, celer, s cijelim režnjem češnjaka samo malo zdrobljenim i graškom, posoliti, popapriti, dodati curryja prema ukusu ili ne dodati isto prema ukusu, kad se pirjalo kojih deset minuta, dodati par cvjetova brokule, zaliti s oko 1,7 litara vode i kuhati dok ne omekša, usitniti štapnim mikserom do željene konzistencije, začiniti još po potrebi
kako napraviti upropaštene pogačice
2 šalice brašna, šalica tekućeg jogurta, ravna žličica soli, malo šećera, žličica suhog kvasca, 2 žlice ulja maslinovog ili po želji, zamijesite tijesto od navedenih sastojaka, ako je premekano dodati malo brašna u suprotnom malo vode i ostavite da se digne
kako se meni žurilo, stavila sam tijesto da se digne u mikrovalnoj, kaže dr oetker 8 minuta na 80-90 W, nakon tog vremena meni to nije izgledalo dovoljno dignuto, pa sam stavila na još 7 minuta, nije se ništa više diglo ali sam ga pregrijala pa je postalo jako jako mekano a ubila sam i kvasac u pojam :D
no, uglavnom, od dignutog tijesta, razvaljajte ili rukama razvucite pravokutnik, premažite omekšalim putrom, presavijte tijesto tri puta, režite pogačice
pecite na 180°C oko 15 minuta i poslužite uz juhu ili pojedite bez juhe ;)
sada desert, sjećate se onih muffina od neki dan, to je trebalo preraditi u nešto ukusnije
razlomiti 6 muffina, skuhati 1 puding od vanilije sa 6 dl mlijeka i dodati u njega i ruma prema ukusu da bude još rijeđi, vrućim preliti muffine u dovoljno velikoj posudi da nisu u predebelom sloju, dobro promiješati, ostaviti da se dobro ohladi u frižideru
kad vam se jede desert, staviti u čašu, šalicu...pudingasto-muffinaste smjese, dodati sjeckane banane i natrpati lagano zaslađenog tučenog vrhnja
puno, puno ukusnije nakon prerade ;)
Post je objavljen 12.01.2012. u 18:19 sati.