Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ritam-zivota

Marketing

Pave Župan Rusković i australski turisti

Pave Župan Rusković, bivša ministrica turizma smijenjena je s pozicije predsjednice Destinacijskog menadžmenta grada Dubrovnika nakon što je javno, u medijima izjavila da s obzirom na ponašanje Australaca u Dubrovniku bilo bi bolje da takvi turisti niti ne dolaze.

Da sam takvu izjavu čula prije nekoliko godina i sama bih se zgrozila i smatrala ju potpuno neprihvatljivom i ksenofobičnom. Međutim, prije nekoliko godina bila sam u Lagosu u Portugalu i tamo nisam imala posla s mladim Australcima, već s mladim Britankama, ali situacija je ista.

Iako sam osoba mlađe životne dobi i razna mladenačka pijanstva i razularenost nisu mi strani, ponašanje mladih Britanki bilo je doista jezivo i potpuno nezamislivo dok to doista sami ne iskusite. Bile su to mlade cure, od nekih 17-20 godina koje su se ponašale, doslovno, kao da su puštene s lanca. Lokale su cijeli dan do obamrlosti, a onda se bi cijelu noć vucarale po gradu, derući se iz petnih žila, valjajući se po podu, povraćajući gdje stignu. Boravila sam u tzv. guest housu gdje sam s prijateljicama imala unajmljenu sobu, a drugu su zauzimale Britanke. Jedna od njih je dovela nekog frajera u sobu s kojim se seksala, a ostale su se vratile oko 5 ujutro i derale su se iz petnih žila i lupale po ulaznim vratima tako snažno da sam mislila da će ih razvaliti-jer nisu imale ključ, a njihova prijateljica koja je imala noćnu zabavu s već spomenutim frajerom nije ih doživljavala ni pet posto. Bučile su tako sve dok ih konačno jedna od nas nije pustila unutra.

Jednako tako ponašaju se i Austaralci u Dubrovniku i ne samo da smetaju domaćima, nego smetaju i drugim turistima. Da se razumijemo, uopće nemam ništa protiv niti cuganja niti bančenja, uostalnom i Nijemci cugaju ko smukovi, ali ponašanje koje je postalo karakteristično za Britance i Australce je prestrašno. To si ne možete ni zamisliti dok ne vidite.

Uostalom, Nijemci koji baš kao i Britanci, rado odlaze na Kretu, sada prije odmora od svojih turoperatora traže da ih smjeste u drugo mjesto, u kojem nema Britanaca. Vjerojatno zato što ni oni ne mogu trpjeti nezamislivo ponašanje Britanaca.

I zato apsolutno podupirem Pave Župan Rusković.

Post je objavljen 11.01.2012. u 18:19 sati.