Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

The Innkeepers (2011)



Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Zadnji su dani do zatvaranja hotela Yankee Pedlar, i dvoje zaposlenika su odlučili otkriti tajnu prošlosti hotela, počevši doživljavati progone, buku i nemir na radnom mjestu, a stari gosti se polako počinju vraćati...



The Innkeepers je film Ti Westa, koji postaje sve poznatiji kao redatelj horror filmova, a neki ga se mogu sjetiti po nastavku zaraženog Cabin Fevera ili po novijem House of the Devil. Prešao je na haunting tematiku i odlučio je izvaditi neku legendu o ukletom mjestu, uzevši Yankee Pedlar hotel za svoje snimanje. Ne znam baš puno o povijesti tog mjesta, ali po izgledu mi čini kao prava haunting poslastica za istraživače paranormalnog. Ovdje su istraživači dvoje recepcionara, koji sa slabašnom opremom pokušavaju otkriti povijest i uznemirujuće stvari mjesta na kojem rade. Nije loša ideja za film, samo šteta što smo dobili mlaki uradak sa već viđenim trikovima i prožvakanim scenama...ali, ne mogu reći da film nema i svoje dobre strane, a s time prvenstveno mislim da napete scene koje su se po filmu podijelile prilično solidno. The Innkeepers je nažalost samo ok film, koji je mogao biti puno, puno jezovitiji i, prije svega dinamičniji.



Dakle, napetosti ima dosta, većinom su to nekakva iščekivanja duhova ili nekakvih jezivih zvukova, ali veliki problem je što se točno zna kada će se što dogoditi, što recimo u Ghost Encounters ili Paranormal Activity 3 nismo mogli znati, tek ponekad predvidjeti. Kako se radnja dalje razvija, atmosferičnost se povećava, i od nekakvog soft spoja humorističnosti i horrora u prvoj polovici filma dobivamo pravi pravcati horror u drugom dijelu, kada se radnja počinje uvelike raznjašnjavati. Ako izdržite, prvi dio, drugi dio bi vam se mogao jako svidjeti. Film ne broji puno likova, dvoje glavnih su Sara Paxton, slatkica koja glumi u sve viđenijim filmovima i Pat Healy, također mlađi glumac kojeg smo otprilike i prije mogli vidjeti. Zadovoljan sam glumom, dok je likova (prvenstveno gostiju) definitivno trebalo biti više jer bi tako radnja bila misterioznija i zanimljivija. Kraj filma mi je ostao kao nedorečen, mislim da je trebalo biti puno više stavki koji mogli stvoriti kvalitetniji rasplet, ovo kao da je navučeno i snimljeno na brzinu, dok je recimo cijeli film vizualno lijep i skladan, bez nekakvih vidljivih rupa u scenariju.



Ne bih mogao biti siguran u svoju odluku da dam filmu manju ili višu ocjenu, pa ćemo još jedan u nizu horrora ocijeniti sa solidnom ocjenom, makar bi ga mogli pogledati, jer pruža više od nekih novijih horrora, a to su prvenstveno cimajuće scene i dobar izlet u klasičan ghost film. Nije ni odličan, ni loš...samo je OK.

Post je objavljen 11.01.2012. u 16:05 sati.