Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuca-r

Marketing

Instalacije

Uz najljepše želje svima u novoj 2012. godini, evo kratkog pregleda nedavnih zbivanja. Napravljeni su razvodi elektroinstalacija,...



... vode (TECE cijevi) i odvodnje...



... i centralnog grijanja.





Na slikama se vidi i da traju pripreme za žbukanje (mrežice na spojevima različitih materijala i preko instalacija, rubni profili, kombi-ploče preko nazidnica kako ravninu zida ne bi trebalo hvatati gips-pločama i sl.). Već sutra ništa od ovoga neće biti vidljivo pa je, po uzoru na iskustva drugih blogera, trebalo pojuriti s fotoaparatom i zabilježiti kuda je što postavljeno... Žbuka će biti strojna gips-vapnena, a produžna u kupaonici, wc-u i dijelu kuhinje. Naravno, jednofazni priključak struje ne odgovara pa se izvođač već naoružao agregatom.

Inače, dugujem par riječi više o centralnom. Po preporuci izvođača odabrali smo sustav koji obuhvaća kamin na pelet Thermoflux Interio 20 kW, kombi-bojler za grijanje vode putem kamina i na struju, podno grijanje u dnevnom boravku i kupaonici te radijatore Vogel & Noot - najvjerojatnije ovaj šminkerski model. Iako podno grijanje nije previđeno projektom niti smo ga željeli, izvođač nas je slomio kao slamke - rekao je da je dnevni boravak predobar prostor da bismo ga nagrdili s previše radijatora. I što mu reći na to? A predloženi model radijatora već je postavio u kućama najjačih lokalnih poduzetnika, pa zašto ne bi i nama? Dobrodošli u klub! Vjerovali ili ne, cijene ne odstupaju previše od standardnih rješenja. Jedino više nema drugog rješenja za naš iscijeđeni proračun, osim potpisivanja robovlasničkog ugovora s bankom.


Post je objavljen 10.01.2012. u 18:12 sati.