Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/macjanjuska

Marketing

Dužina je važna

Dužina je geometrijski pojam koji označava skup točaka koje se nalaze na pravcu omeđene početnom i konačnom točkom. Dužina nema nikakvih mjernih jedinica, niti dodatnih značenja.

Duljina je fizikalna varijabla. Duljinu izražavamo odgovarajućom mjernom jedinicom. Najčešće se radi o prostornoj varijabli (osnovna jedinica metar) ili vremenskoj (osnovna jedinica sekunda)

Veličina nema definiciju. Ona je u očima promatrača.

Od ova tri objašnjenja razumijem samo zadnje. Normalno, sama sam ga napisala. Ove definicije gore...pa, moj mozak razumije sve riječi koje se nalaze u tim rečenicama ali tako su fino, logično i smisleno posložene da on to jednostavno ne može procesuirati.
Koji klinac? Koja je onda razlika između duljine i dužine?
Za veličinu znam. Zadnje odokativno promjeravanje veličine u strogo ženskom (ali opet, kako mješovitom) društvu je za mjernu jedinicu uzelo - šaku. E sad, i tu može biti zajeb, jer nisu sve šake jednake ali nisu ni toliko različite veličine šaka da bi znatno umanjilo preciznost naših proračuna.
Ono što smo mi gledale bilo je veličine dvije i pol šake. Muške šake. Tankih prstiju i ne preširokog dlana ali ipak.

Reakcije:

1) wow....nije loše, nije loše!
2) ok, nisi lagala
3) ...aha....
4) jesam vam rekla??

Kao što rekoh, veličina je u očima promatrača jer osoba broj 3 kao da nije gledala istu stvar kao osoba broj 1.

Svima je jasno šta smo gledale, ne?
A kako se zove blog?
DUŽINA je važna.
Ne veličina. Tako da, manite me se sa podpitanjima od kad sam ja to (opet) zainteresirana za veličinu. Ja sam gore, uostalom, osoba broj 2.

Svaka žena ipak misli da je jedno od navedenog gore jako važno. Duljina, dužina, veličina, širina, debljina...svejedno. Sve mi imamo uvijet koji mora biti ispunjen.
I ja.
Samo ja sam malo zahtjevnija od prosječne žene koja želi; velikoga, debeloga, dugačkoga.... a i moje je zahtjeve daleko lakše ispuniti.

Jedino što je bitno je dužina.

Kose.


Za one koji žele znati više:
a šta drugo?

Post je objavljen 10.01.2012. u 16:13 sati.