Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Vrijeme odluke



Potaknut raspravom koja se vodila u mojoj obitelji, ali koja je ovih dana jako prisutna i u javnosti, odlučio sam se ovim postom malo odmaknuti od tema vezanih uz naš MO. U nedjelju 22.01.2012. svi mi, kao odgovorni građani Hrvatske, morati ćemo odlučiti hoćemo li biti za ili protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Pred sam cilj pojavila se bojazan i strah od nepoznatog. Taj je strah, vjerujte, prisutan i u mojoj obitelji. Pokušao sam argumentima razuvjeriti moje euroskeptike, no pritom su se i kod mene javile dvojbe. Nisam bio siguran govorim li ispravno. Kako bih tog famoznog datuma bio spreman ispravno zaokružiti, bez nekih rezervi, bez predomišljanja i muke, odlučio sam se informirati. Vjerujte, na netu ima zaista mnogo informacija, potrebno je samo malo dobre volje i pola sata vremena da se dođe do ključnih informacija. Sada mogu reći da sam spreman i da znam što ću zaokružiti. Zaokružit ću odgovor razmišljajući pritom na svoju djecu, na njihovu budućnost, na njihovu sigurnost. Zaokružit ću odgovor razmišljajući o nadi i pozitivnim vibracijama vezanim uz budućnost dostojnog življenja za sve naše male ljude. Zaokružit ću odgovor uvjeren da se ne odričem ni sopela, ni miha ni kolinja! Kako bi i vi donijeli ispravnu odluku, ovom vam prilikom ostavljam LINK na najčešće dvojbe oko ulaska naše zemlje u Europsku uniju.

Ukoliko vas brinu dvojbe poput hoće li Hrvatska postati mala, politički i ekonomski nevažna provincija unutar europske megadržave, hoće li odluke zapravo donosili veliki narodi ili hoćemo li ulaskom u EU dovoditi jeftinu radnu snagu iz Rumunjske i Bugarske. I dok bi se stranci naseljavali, mladi Hrvati bi se raseljavali, odgovore na pitanja potražite na spomenutom linku.

Jedan od ključnih argumenata euroskeptika glasi: "Kažu nam da „EU nema alternative“ što nije istina, jer alternativa je samostalna Hrvatska s poštenom i sposobnom vlašću. Kao Švicarska i Norveška koje nisu u EU." Razumne odgovore na takve argumente potražite na ovom LINKU.

Možda je najiskrenije mišljenje vezano uz naše pristupanje Europskoj uniji dala jedna jedva punoljetna srednjoškolka XI gimnazije iz Zagreba imenom Dora Juras. Preporučam da pročitate njen iskreni osvrt pod naslovom "Što mi donosi Europska unija".

Budite informirani, nemojte dopustiti da određene skupine s margina hrvatskog života upravljaju vašim strahovima. Sve informacije su dostupne, sve je objavljeno, iskoristite malo moć weba, pronađite odgovore na vaše dileme i odlučite o putu kojim će ploviti naš mali brod.

Link na dodatne informacije: EU referendum

Robert V.

Post je objavljen 10.01.2012. u 17:50 sati.