Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

NAJBOLJE PJESME NERETVE ILI O NERETVI - POVIJEST I BUDUĆNOST NERETVANSKE PJESME

Blog Neretva i Matijevići donosi izbor nekih od najljepših pjesama Neretve ili o Neretvi. Stara poslovica kaže da se o ukusima ne raspravlja, pa je teško izdvojiti najljepšu pjesmu neretvanskog „štiha“. No cilj ovog članka nije ni izdvojiti najljepšu pjesmu Neretve, ali je svakako isktanuti one koje su zasigurno među najljepšim pjesama koje pjevaju o Neretvi ili su vezane za Neretvu.

Mnogi će se sjetiti kroz ove pjesme svoje mladosti, života u Neretvi, dana prije Domovinskog rata, tijekom rata ili poslije rata, a mnogi će tek prvi put čuti za neke od pjesama, kao što je i sam autor prvi put čuo neke od ovih (fantastičnih) pjesama.

Zbog starosti videospotova, neke od pjesama nisu kvalitetnog zvuka,ali to ne umanjuje njihovu ljepotu. Videospotovi sadrže i neke od vrijednih fotografija i video snimaka tijekom povijesti Neretve, pa ih vrijedi pogledati i zbog samog viedouratka.

Za svoju veličinu, Neretva je dala veliki broj muzičara i pjevača pa im valja zahvaliti na promociji svoje doline i ljubavi prema Neretvi.

Zoran Parmać i grupa „KOMPAS“ Ploče - Tamo daleko (1992. godina)


Grupa „TAJNA“- 'O Neretvo' (1992. godina)
RATNI VIDEO SPOT GRUPE TAJNA (klikni na link)


Mate Bulić- Tiho tiho teče Neretva„Gusari s Neretve“ i Rafo - Dvi ribe, dva kumpira


Tomislav Zubčić „Zupa“ - Božić u Neretvi


Klapa Fort Opus - Gožđena mašina


Metković zajedno - "Budi nam svjetlo" (Gotovo svi pjevači Metkovića i okolice u zajedničkoj izvedbi ranih 90-ih godina)Grupa „Spaček“ - Neretvanska (Metković) (90-ih godina)


Grupa „Gusari“ Metković - Što te muti Neretvo


Klapa „Mirakul“ - Neretvansko ravno polje


Lipo moje neretvansko ušće (Autor Denis Batinović Pekma)


Grupa „Magazin“ - Gdje Neretva hladna teče (1992. godina)


Kud „Metković“ – Na Neretvu misečina pala
Post je objavljen 09.01.2012. u 21:53 sati.