Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drustvopovjesnicara

Marketing

Poziv za sudjelovanje na međunarodnom znanstvenom skupu

Društvo za hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju i Povijesno društvo Koprivnica
u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije


Poštovana kolegice / poštovani kolega,

pozivamo Vas da se prijavite za sudjelovanje u radu međunarodnog znanstvenog skupa “Povijest okoliša područja Regionalnog parka Mura-Drava” koji će se održati 1. i 2. lipnja 2012. godine u Koprivnici. Ovaj međunarodni znanstveni skup organizira se kao zajednička inicijativa Društva za hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju te Povijesnog društva Koprivnica u suradnji s Javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na područjima Koprivničko-križevačke i Međimurske županije. Radni jezici znanstvenog skupa će biti hrvatski, engleski i slovenski. Dva su glavna cilja ovog skupa: prvo, kritički vrednovati dosadašnje spoznaje raznih historiografija te srodnih društvenih i humanističkih disciplina o odnosu čovjeka i okoliša na širem prostoru uz rijeke Muru i Dravu (prvenstveno na području koje obuhvaća regionalni park Mura-Drava), u dugom trajanju te drugo, novim arhivskim i drugim istraživanjima, što je moguće više utemeljenima u novim pristupima i primjeni inovativnih metoda i tehnika rada unaprijediti znanstvene spoznaje o jednome od slabije istraživanih područja naše povijesti okoliša. Imajući na umu da se ovo područje u dugom povijesnom trajanju oblikuje kao višegranično s više povijesno-okolišno relevantnih stajališta, naročito nam je stalo da na ovoj konferenciji budu raspravljani, u mjeri u kojoj je to moguće, multidisciplinarnim i interdisciplinarnim pristupom.

Da bi pripreme bile što učinkovitije, stalo nam je da prijavljeni sudionici već od prijave priopćenja budu međusobno u komunikaciji te kada je god moguće zajedno rade na stvaranju informatičkih baza podataka te na kartografiranju istraživanih problema. Voljni smo učiniti sve što možemo da takva priprema ove konferencije bude što učinkovitija. Svi prilozi međunarodnoga znanstvenog skupa, koji budu pripremljeni u formi znanstvenih članaka, bit će objavljeni.

Pozivamo Vas da svojom prijavom teme i izlaganjem pridonesete radu ovog znanstvenog skupa. Molimo Vas da naslov Vašeg izlaganja zajedno s popunjenim upitnikom, sažetkom i kratkom biobibliografijom (na najviše jednoj do dvije stranice) dostavite najkasnije do 28. veljače 2012. godine na adresu Hrvoja Petrića, koji je izravno zadužen za pripreme ovoga međunarodnog skupa.

Hrvoje Petrić, Odsjek za povijest, Filozofski fakultet, Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb ili: e-mail: h.petric@inet.hr
________________________________________

Društvo za hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju i Povijesno društvo Koprivnica
u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije

PRIJAVA ZA MEĐUNARODNI ZNANSTVENI SKUP
“Povijest okoliša područja Regionalnog parka Mura-Drava”


Ime i prezime:

Akademski status:

Radni naslov teme:

Zanimanje:

Matična ustanova:

Kontakt adresa:

E-mail:

Telefon i fax:

Mjesto i datum:

Potpis:

(Napomena: molimo da priložite sažetak izlaganja i biobibliografiju)


Post je objavljen 09.01.2012. u 12:49 sati.