Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sumi

Marketing

Rad u znanosti: dodaci

Nakon svega što sam proživio u znanosti mogu reći da se rad definitivno isplati. Ako ne ovako onda onako. Lova, stanovi, auta, lista radova ionako ne bi trebala biti smisao života. Smisao prolaska kroz sve ovo je stjecanje ispravnog stava. Jer bez ovih situacija ne znam kako bi se isprofilirao u osobu kakva jesam. Da sam super, ne bi rekao, imam svoje mane kojih trebam biti svjestani živjeti da ne dolaze do izražaja. Isto tako trebam jačat svoje talenta i raditi na njima.
Okretanje drugog obraza je sposobnost i na njoj treba raditi. Šamar koji dobivam u drugi obraz nisam tražio. Ali ga više za ništa ne bi mijenjao. Ne bi ga mijenjao za trulu fakultetski fotelju, spisak radova i lažni dojam o uspješnosti. Tu gdje jesam, jesam jer su stvari koje ne mogu mijenjat takve kakve jesu a ja sam se u svemu postavio kako sam se postavio. I taj moj stav je moja odluka i ponosan sam na njega. To je zapravo sve što imam od ovoga. A sami magisterij, do kojega sam tako teško došao zapravo mi apsolutno ništa ne vrijedi. Po mojim kriterijima ne. I znam da su mi kriteriji ispravni.

Još malo nespomenutih sitnica
Tijekom rada u RIC-u Suradnica broj 2, magistrica biologije rodom iz Švedske. Par riječi o njoj. Po meni, mislim da je sribana. Neki misle da sam ja sriban, ali ona je ta koja je definitivno popušila. Prvo svi spomenuti zločini učinili su svoje autore jadnim osobama. Mrtvim. Oni po kriterijima univerzalnosti uopće niti ne postoje. Oni su samo hrpe mesa, nosači lista radova, vozači terenaca, švaleri i slično. Kao osobe oni su u tragovima.
Po čemu je Seuradnica broj 2 sribana? Prvo, vidio sam u RIC-u tipičnu malograđansku atmosferu da kad god je Suradnica broj 2 u WC-u ogovara ju se (užas), a pred njom ogovaraju nekog trećeg i nju uvlače u ogovaranje. Dalje, šef RIC-a se švalerskim tonom šepurio među kolegama o"posjedovanju" Suradnice broj 2 u svom "timu". Odvratno, povraća mi se. Suradnica broj 2 je gila na glasu kao jako lijepa i zgodna cura. Znala je čak 5 europskih jezika. Šef joj nije dozvoljavao spominjanje te činjenice u njenom životopisu. (????? On engleski govori gore od Miomira Žužula pa se htio dići spuštanjem drugih)
Naprotiv, šef je čitavu situaciju što se Suradnice broj 2 tiče, namjestio po svojim iskrivljenim mjerilima. Od tad (meni se čini) neiskvarena Suradnica broj 2 potpuno naivno upada u zamke koje su je progutale. Kao osobi izvrsnih talenata i odlične perpektive i sa već vrhunskim postignućima, gubi joj se svaki trag. Mrak hrvatske zbilje na koju jedna tipična nekorumpirana šveđanka nije navikla, guta je.
Gdje je i što sad radi...pitao sam se nekoliko puta...ali da je otišla "u krivo", je. Suradnice broj 2, ako ovo čitaš, probudi se. Trzni se, otresi paučinu sa sebe. Odgurni pauke koji te sišu i izađi na svjetlo!

Dalje,
u radu na faksu, sadašnja predstojnica, odnosno sukob s njom približio me nekim sferama o kojima neću pričati. Njene prijetnje sam ozbiljno shvatio (prijetnje da moram šutjeti) ali ih se nisam držao. Progovorio sam.

Oni koji znaju moju bivšu šeficu, predstojnicu zavoda, znaju da je njen glavni orjentir i mjerilo astrologija. Ako s njom imate posla prvo što će htjeti saznati o vama je kad ste rođeni i onda će zauzeti stav prema vama onakav kako to "govore zvijezde". Znanstvenica?
Od tog stava neće odustati što god se dogodilo i kakvi god se vi pokazali. Ja ne kažem da ta osoba nije na mene ostavljala dobre dojmove, ali neka djela govore. Neka plod kaže kakvo je stablo.
Štoviše, ako joj se nađete na putu, pokušat će vas iskorisitit na ovaj ili onaj način da vas pojede, da izvježba svoje sposobnosti i napreduje u njima za još koji čin. Da postane predator ovog svijeta još za metar duži.
Ako se suprotstavite, prijetit će. I neće stati na tome.


Crveni krug: predstojnicina kancelarija. Crvena strelica: grafit-naopaki križ i naopaki pantagram

Kako izlazimo iz sfere znanstvenog, riječ na temu onoga što slijedi ostavljam stručnjacima tog područja:

interview fra Smiljan Kožul-YouTube

Izvješća rimskog egzorcista, Gabriele Amorth knjiga

Egzorcist govori, Gabriele Amorth knjiga








Post je objavljen 07.01.2012. u 11:19 sati.