Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nikamohor

Marketing

Žive jaslice


(slika 1: zagrebački Betlehem)

U sklopu zagrebačkog Adventa na Kaptolu su postavljene žive jaslice, odnosno kako ih neki nazivaju zagrebački Betlehem. Prva predstava Isusovog rođenja održana je 05. prosinca, 2011. Ove godine jaslice su postavljene 12. put, a veliki interes građana ne jenjava ni sa krajem blagdana.

Zajednica Cenacolo
Žive jaslice priređuje zajednica Cenacolo. 'Zajednica Cenacolo je kršćansko udruženje koje prihvaća izgubljene mlade ljude, nezadovoljne, zbunjene, očajne, one koji žele pronaći sami sebe, radost te smisao života. Zajednica se rodila 1983. kao odgovor Božje ljubavi na očajan krik mnogih mladih, umornih, razočaranih, ovisnika i ne ovisnika, u potrazi za radosti i pravim smislom života.' (citat preuzet sa službene stranice ZC) Osnovana je u Italiji, od strane časne sestre Elvire Petrozzi. Trenutno u Hrvatskoj djeluje sedam kuća za muškarce i jedna za djevojke. U zagrebačkom Betlehemu članovi Cenacola utjelovljuju Svetu obitelj. Ovi mladi ljudi pravi su primjer druge šanse, novog života i novih odluka. Organizirajući projekt Jaslica žele pokazati društvu da su se promijenili i da su zahvalni na novom početku.


(slika 2: drveni most)

Scenografiju postavljenu ispred zagrebačke katedrale čine štalica, kuća kovača, drveni most, kostimi i staza od slame. Za dane kada se odigravaju predstave moguće je i razgledati domaće životinje, a najmlađi se mogu slikati s njima.
U periodu od 05. prosinca do 06. siječnja odigrano je ukupno 24 predstava u tri termina: 16.15h, 17h i 19h.
Pokraj jaslica postavljen je štand sa drvenim proizvodima poput raspela, koje je moguće kupiti tokom cijele godine. Kupnjom tih proizvoda podržava se rad zajednice Cenacolo, a i moguće je saznati sve o radu i djelovanju iste.


(slika 3: Sveta obitelj)

slike: Nika Mohor


Post je objavljen 06.01.2012. u 16:57 sati.