Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kristinaivandic

Marketing

Božićna rapsodija

U božićno vrijeme održavaju se različiti koncerti, priredbe i događanja. Mnogi zborovi baš u to vrijeme pripremaju nešto svečaniji program kako bi uljepšali baš te dane, u kojima smo tradicionalno okupljeni i imamo više slobodnog vremena.

Zbor Blažene Djevice Marije Kraljice Mira iz Granešinskih Novaka tako je održao sad već tradicionalni božićni koncert. Svake godine uz neke nove članove zbor se posebno priprema i smišlja novi program pod vodstvom zborovođe Stjepana Vugdelije.


Voditelj zbora Stjepan i flautistica Ana


Višeglasno pjevanje malog zbora od jedanaest pjevačica, upotpunili su zvuci flaute i klavijatura,a koncert je održan u prekrasnoj crkvi i posebnoj atmosferi. Crkva je bila osvjetljena svijećama, s kojima su u mraku i uz prvu pjesmu, "Poslušajte svi sada", zborašice ušle u crkvu.



Ulazna pjesma sa svijećama

Koncert su nastavili s nekoliko tradicionalnih hrvatskih božićnih pjesama iz različitih krajeva Hrvatske, od Dalmacije do Podravine. Pjesme su upotpunile mlade solistice.

Na koncertu je gostovao đakon Ratko, otpjevavši uz gitaru tri autorske pjesme. Nadahnut krunicom i Sv. Josipom, pokazao je sve svoje vokalne sposobnosti.


Zaneseni glazbenik


Badnju večer nagovjestili su tihom i betlehemskom svetom noći. Na flauti se zboru pridružila nova župljanka, koja je svoje dionice odradila bez greške.



Pjesma "Veseli se Majko Božja"


Zbor je otpjevao i pjesmu kojom svake nedjelje veličaju Svetu misu, ta pjesma mnogima se uvukla u srce i koncert bez nje nije mogao proći. Na programu se našao i božnićni duet Ivana pl. Zajca, tradicionalna francuska božićna uklopljena u Hark!The Herold angel sing, pripjevom In exellsis deo.




Božić bijeli, poznat po obradi Olivera Dragojevića, priveo je koncert kraju


Za kraj zbor je izveo Merry Christmas ( War is over) J. Lennona, te tako svima okupljenima prvi poželio sretan Božić!



Zbor mladih nakon koncerta


Ovim koncertom mladi su okupljenu publiku pozvali da se sjete onih kojima je najpotrebnije, te tako daruju novac za župni caritas, zvona crkve i za razglas zbora mladih.

Iza ovog mladog zbora još je jedan uspješan koncert i tako s još više iskustva ulaze u 2012. godinu.

Post je objavljen 24.12.2011. u 15:54 sati.