Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Kada tučeš tuci u glavu

Čitajući kolumniste koji su secirali nedavne događaje u HNSu, čak sam i kod najoštrijeg kritičara te nogometne mafije zapazila onaj vječni fenomen koji me svaki put tjera da u nevjerici vrtim glavom namcor

Vrlo ga je lako zapaziti. Obično se nalazi u retoričkom pitanju, kojim kritičari (u svom bijesu pravedničkom), od samog šefa te mafije, odnosno Kuma glavom i bradom, „naivno“ traže odgovor zašto je dopustio da se OKO njega množe interesni klanovi, cvatu mufljuzi, piruje ljudsko smeće, zašto je dopustio da OKO njega buja kriminal, i zašto ništa nije poduzeo da taj problem riješi?

Kao zamjeraju mu zbog kriminala (jer je šef), ali ga peru i odrješuju od kriminala koji je OKO njega, koji po toj logici kao nije U njemu (iako je šef). To je ona nevjerojatna psihološka pojava sljepila, odvraćanja pogleda od izvorišta užasa, slijepog alibiranja mafijaškog Kuma, kojemu je po shvaćanju takvih (polu)svjesnih kritičara i (ne)svjesnih apologeta - očit kriminal oko Kuma akt DRUGIH, i „slučajan“ plod njegova eto „razumljivog“ ljudskog propusta, ali ne i kriminalan plod BAŠ NJEGOVE kriminalne srži, ne i kriminal kojem je izvorište, centar, epicentar i hipocentar – BAŠ U NJEMU / BAŠ ON.

U ovom je slučaju kolumnist svoju (ne)svjesno apologetsku zamjerku uputio na Markovićevu adresu. A jednako tako mogao je i na Tuđmanovu, kao i Titovu. Kao što dan-danas mnogi upućuju. A ja po ne znam koji put posežem za kakvom posudom da se ne pobljujem na nečije nedužne noge u prolazu.

Ma neeeeee, po rezimiranju velikih Hrvatina sveti ispravni Tuđman o kriminalu nije ništa znao, on nije imao ništa s tim, on je u ratu, pljački i mržnji bio potpuno nedužan, za sve je kriv Šušak, Ivić-Pašalić i njihovi hercegovački klanovi koji su mu lagali, koji su mu muljali, koji su ga nedužnog zaveli na krivi put. Ma neeeeeeeee, po rezimiranju velikih Jugoslavena ni Tito nije ništa znao, za sve krvave zločine i gole otoke bili su krivi Ranković i njegovi srpski klanovi. Ma neeeeeeeee, po rezimiranju velikih Rusa ni Staljin nije ništa znao, za sve gulage i čistke kriv je Berija i njegovi klanovi. Ma neeeeeeeee, ni Hitler nije ništa znao, ta on nije zgazio ni muhu, za sve konc-logore su krivi ti prokleti nacisti, Goebbels i onaj pretili Goring.

A jadničak je i Don Corleone. Ni on, iako u srcu (srce) Cosa Nostre, ni on ništa nije znao, za sve su krivi ti drugi kriminalci i mafijaši koji su se eto pukim slučajem nakotili oko njega, jer on je bio čist i nevin kao jaganjče božje, bavio se uzgojem pomidora u vrtu, ubijanjem i zakapanjem konkurenata pod povrtne gredice, samo što je jadan bio puno dobar i naivan pa su ga ti prokleti zločesti mafijaši preveslali.

Pa hebevamroditeljicu kad tako moram reći, tukci da tukci blabla Kada tučete tucite u glavu.

Zašto je ljudska psiha takva, stvarno mi nije jasno. Razumijem zašto zločince apologiraju slijepi sljedbenički i interesni idioti, ali zašto to čine navodno razumni ljudi, fakat ne kužim... no dobro, ipak naslućujem. Istina je prestrašna, preužasna, premonstruozna, ljudi uopće ne žele istinu, nikada je nisu ni željeli, jer se ne žele suočiti sa svojom ulogom u krvavoj istini, sa svojim ulogom, sa svojim doprinosom - sa sobom. Njima je potreban jedan svetac kao njihov zadnji bastion samoobmane. Pa se od istine i svoga osjećaja krivice, od svoje naivnosti, svoje lakovjernosti, svoga nerazmišljanja, skrivaju zavaravajući druge, ali najprvo sebe, odvraćajući pogled, ublažavajući, iskrivljavajući, uljepšavajući bjelodani užas - uljepšavajući, idealizirajući i apologirajući kolovođe monstruznih zločina, te lažove, lopove, ubojice, koji kao nisu znali laze Pih! Moš` mislit kako nisu znali!

Kriminal OKO Markovića (Tuđmana, Tita, Staljina, Hitlera)!? Pa Marković je capo di tutti capi, ej!

ON/I OSOBNO JE/SU KRIMINAL/CI.


Post je objavljen 03.01.2012. u 20:45 sati.