Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/khalla

Marketing

Antižena malog mista...

Ja nisam u kategoriji dobre cure. Po kriterijima komšiluka davno sam ispala iz uvriježenih kalupa dobre i poštene cure. Prvi dan gimnazije razrednica me pristojno udaljila sa sata biologije konstatirajući da je moje glasno hihotanje neprimjereno ponašanju jedne gimnazijalke s upitnom budućnošću. Prve dane na faxu, umjesto u prvim klupama provodila bih trijezneći se po podstanarskim stanovima, s glavom nad wc školjkom i prstom u ustima. Moj prvi francuski poljubac nije bio na klupici u parku, nego u Pulskom diskaču , na malom maturalcu, pred nastavnicima , učenicima i vozačem autobusa. Moj prvi seks , nije bio s momkom kojeg sam beskrajno voljela, kojem sam se obećavala, i podala jednom i zauvijek, bio je s momkom koji mi je te noći bio prenapet da bih ga odbila, koji me sutra stidljivo pozdravio na školskom hodniku , tražeći potajice oprost što se , negdje iza školskih zidova pohvalio ekipi kako je zguzio žensku iz 3a. I evo, svog sina nisam dobila s onim s kojim sam se prvi put poljubila, koji me prvi put pojebao, i koje me za „nevinu „ rukicu prošetao do oltara. Dobila sam ga s muškarcem, s kojim sam se trošila.
I shvatih odjednom ! Uzrok sveopće nesreće, potrošenih brakova je oskarovska gluma prividne sreće. Totalna neiskrenost u startu, prvo prema sebi, onda prema drugima. Ne volim te ! Pa šta!? Stat ću s tobom ispred oltara. Zaklet ćemo se na život vječni. I kuću. I djecu. I psa. I bašču. Slušat ću čestitke nevažnih likova, i bespomoćno gledati kako moj život odlazi u neželjenom smjeru, što uključuje sve navedeno plus povremene izlete sa strane, prožete jezovitim trncima, jeftinim lošim jebanjima po hotelskim sobama , te kasnonoćnim iskradanjima iz tuđe frotirne posteljine …
Ostati dobar i fin cijelom selu , držeći u ruci najmlađe od četvoro djece, ne radeći ništa nego ispijajući kafu sa komšinicom uz plazmu keks?? Hvala. Nikad nisam pristala.
Nisam klasificirana kao dobra cura. Nisam se s jednim ljubila, legla i vjenčala se, ne uklapam se u stereotip dobre i poštene žene. Ja igram ferplay. Iskreno i puna srca. Jednog sam ljubila. Drugog voljela. Trećeg varala. Četvrtom rodila dijete. Petog sanjala. .. Ne uklapam se u sliku one kojoj je jedan muškarac obilježio cijeli život, a svi ostalu su se iskradali iz njenog kreveta dok su komšinice pile kafu i pričale o meni ….

Post je objavljen 03.01.2012. u 19:26 sati.