Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sumi

Marketing

Ulazak Republike Hrvatske u Europsku Uniju-referendum

Prije nego smo ušli u NATO savez nije bilo refereduma. Jednog dana na glavnom zagrebačkom trgu presrela me kamera i mikrofon. Vijesti za televiziju-intervju. Pitali su me što mislim o ulasku Hrvatske u NATO savez i treba li raspisati referendum o tome.
Najprije sam rekao da ne želim javno o tome govoriti. Onda sam se predomislio i pitao noviranku tko ulazi u NATO? Saborski zastupnici ili čitava Republika Hrvatska-odnosno njen narod? Ona je odgovorila da ulazi čitava Republika Hrvatska. Ja sam onda odgovorio ako je tako onda treba pitati onoga tko ulazi, a to je čitav hrvatski narod.
Na vijestima je bio objavljen samo moj prvi odgovor- da ne želim javno govoriti. Hrvatska je ušla u NATO bez pitanja naroda o tome. Narod je retardiran pa ga mamica mora oblačiti i mijenjat mu pelene. Ali ovdje dijete hrani majku. Narod hrani vladajuće. Kakva je ovo majka onda?

Neki dan, na Božićno jutro, bila je emisija u kojoj neka poljoprivredna obitelj u Hrvatskoj pere mozak narodu Hrvatske. Najprije, bila je riječ o visokoobrazovanoj gospođi (ako se ne varam), koja je došla mužu na selo, imaju neznam koliko (tisuća?) hektara zemlje, svoje radnike, itd.
Ona sjedi za kompjuterom i računa poticaje koje dobije od EU. Milijuni. Još se i šeta po Europi da vidi kako je to kod njih . Kao da je skoknila u komšinice po germu.

Dakle, poruka, na božićno jutro, dok sa radošću čekate bližnje na ručak...i srce vam je ispunjeno toplinom...poruka je da glasate za ulazak u EU. Ulazak u EU znači vam:
-toplinu doma
-neradni dan
-ručak sa bližnjima
-purica
-prosperitetna poljoprivreda
-poticaji u milijunima (poticaj=ne moraš raditi)
-itd.

Ono što ja kažem na ovakve manipulacije je da onaj tko ti misli dobro neće manipulirati sa tobom (sa narodom), i namještati vijesti i javno mnijenje na umjetan način. Evo što kaže u Bibliji o manipulatorima...
Evanđelje: "Zaista, zaista, kažem vam: tko god u ovčinjak ne ulazi na vrata, nego negdje drugdje preskače, kradljivac je i razbojnik. A tko na vrata ulazi, pastir je ovaca."

Sad prelazim na sami ulazak u EU.

Moje mišljenje, ukratko, je da smo mi geografski dio Europe, branili smo je stoljećima od istočnih napada, i sad im trebamo radi njih samih.
Ali naši političari su se u dosta stvari ponašali kao da ćemo mi dobiti čitavu Europu ulaskom u EU. I nisu gledali (nije ih bilo briga) što sve zapravo gubimo. A ulizivačkim pristupom do sad smo poprilično izgubili.
Ulazak? Ovakav NE.

Da vidimo što kažu moji istomišljenici, skeptici:

Ovaj kosi dio sam dobio mailom. A 6 videa ispod obavezno pogledati !!!

Idemo vidjeti koje pogodnosti ćemo imati u EU:

1.) Hrvatska će imati manje od 1% pravo glasa u europskom parlamentu
2.) Hrvatska će morati plaćati članarinu u visini od 4 milijarde kuna godišnje
3.) Poskupljenje duhanskih i naftnih derivata vjerovatno i alkoholnih proizvoda
4.) Ograničavanje proizvodnje na normu koju će odrediti EU parlament (npr. u Slavoniji postoje tri šećerane koje će svoju proizvodnju morati smanjiti za 35% što znači zatvaranje jedne od tri šečerane)
5.) Hrvatska nema pravo na gospodarski pojas u Jadranskom moru (talijani imaju pravo loviti u našem moru i vaditi naftu iz istoga, napomenimo da su svoj dio Jadrana izlovili zato što posjeduju ogromnu i najmoderniju brodicu na mediteranu)
6.) Hrvatska se obvezuje na izgradnju i dodjelu stanova onima koji su 1991. godine napustili Hrvatsku i sudjelovali u agresiji na nju
7.) Pristanak na pretvaranje velikosrpske agresije u građanski rat i s tim u vezi odustajanje od ratne odštete
8.) U procesu tzv. pregovora Hrvatska je izložena ucjenama (prodaja ili predaja nacionalnih bogatstava, teritorijalne ustupke susjedima, otvaranje tržišta nelojalnoj konkurenciji i monopolima, prodaju poljoprivrednog zemljišta i dr.)
9.) EU fondovi financiraju što je u interesu EU, a ne što je u interesu RH
10.) Za Hrvatsku su predviđeni višestruko manji iznosi EU fondova za RH u odnosu na zemlje koje su nedavno postale nove članice



Šalji dalje da se svi skupa malo osvijestimo. (preneseno sa maila)

Nigel Farage -eurospki parlamentarac, čovjek u sustavu



Slavko Kulić -domaći znanstvenik koji vrlo kulturno raskrinkava istinu!








Post je objavljen 02.01.2012. u 23:56 sati.