Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

U DI "GAJ-u" JE RADILO 1120 RADNIKA - DANAS JE FIRMI KRAJ

ZAVRŠENA JE AGONIJA U NEKADAŠNJOJ DRVNOJ INDUSTRIJI "GAJ" U PODRAVSKOJ SLATINI - OD DANAS JE "GAJ" U STEČAJU.

(DIV JE PAO I UMRO !?)

Dug je ostao 86. milijuna kuna, dok plus tome 10-tak milijuna ostale su ne isplaćene plače i drugi doprinosi...

Svakodnevno slušamo priče o tome kako poduzeća propadaju i odlaze u ne povrat, od tvrtki u Bjelovaru, pa u Sisku, Korenici, Karlovcu, itd.

Sad na red je došla i drvna industrija "Gaj" u Podravskoj Slatini. Zadnjih 50-tak radnika izašlo je van iz pogona, tj. preostali radnici su završili na cesti.

Stečajni upravitelj Branko Valentić jučer je na Trgovačkom sudu u Bjelovaru konstatirao kako su stvoreni svi uvjeti za pokretanje stečajnog postupka u slatinskom Gaju, nekadašnjem divu drvne industrije.

Predlagači u ime radnika Slobodan Perić i Željko Vuković nisu povukli svoj zahtjev i danas će biti doneseno rješenje o otvaranju stečaja.

Stečajni upravitelj utvrdio je kako ukupna imovina Gaja vrijedi 42 milijuna, da ukupne obveze iznose približno 86 milijuna, ali one će biti i veće za još oko desetak milijuna kuna radničkih potraživanja.


Nakon uručenja odluke o otkazu ugovora o radu, radnici imaju mogućnost otkaznog roka u trajanju od mjesec dana i nakon toga se javljaju Zavodu za zapošljavanje.

Zanimljivo je kraj svih tih kriminalnih radnji, da baš nitko ne odgovara za nastalu štetu u poslovanju i zloupotrebi položaja i ovlasti...

U Bjelovaru, 30.12.2011. godine

Vođa pokreta "Štit"

BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
095/814-82-90
brankostojkovic152@yahoo.com






Post je objavljen 30.12.2011. u 17:22 sati.