Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sablja

Marketing

Veli Rat - Rezervacija

Kratko sam razmišljala koju temu i kakav tekst da počastim da budu temelji mog prvog posta (ako ne računamo onaj pozdravni). Ako je onaj bio pozdravni i uvodni neka ovaj bude jedan od onih već ranije napisanih, neka posluži upoznavanju, da malo osjetite atmosferu jedne od puno idućih vrsti našeg druženja. Vodim vas na putovanje kroz jednu moju istinitu priču s istinitog putovanja. Putujte i uživajte samnom.
Istina je i da se u cijelom tekstu niže, čitatelju obraćam u ženskom rodu. Žao mi je ali istinito pismo je zavrijedilo biti objavljeno u originalnom izdanju :-) barem znate da je istinito ;-)

REZERVACIJA

Danas je 11.01.2010. i danas sam potvrdila rezervaciju u 2 minute. O putovanju sam razmišljala mjesec dana. Za svjetionik sam znala oduvijek. Destinaciju sam odabrala kroz 15ak minuta.
Kako malo vremena treba za odlučiti se i rezervirati. Kako zapravo oduvijek znamo što želimo kad stvarno nešto želimo. A zašto onda najviše vremena potrošimo razmišljajući trebamo li to napraviti ili ne?

Silno se veselim ovom svom putovanju. Nije prvo na koje odlazim sama ali je posebno. Posebno je jer odlazim sa sobom u miru. Ne odlazim da bih našla mir nego ga nosim sa sobom. Ne odlazim da bih pobjegla, odlazim da bih se vratila. Da bih se vratila s pričom. Ti si rezervirala priču. Dakle, i ti imaš svoju rezervaciju. Ova moja priča je rezervirana samo za tebe :-)

Nosim mapu papira, ugljen, kredu, fotić, knjigu, vino, T42 da bih ti pisala, malo robe, malo novca i to je sve. I sebe. Svoju ludu glavu punu ludih misli. Svoje ludo srce puno ludih emocija. Svoj blesavi duh i svoju ludu dušu.

Crtati - tko zna hoću li znati nakon toliko vremena, slikati - možda neke loše fotke, čitati - hm, podsjeća me na neki film "žena kojoj je čitao" mislim da se zove, mislim da film i nije "bog zna što" ali naslov je divan, nije li .... "žena kojoj je čitao" :-) zamisli, ona leži njemu u krilu, toplo im je, tiho, dosadno, obično, samo njihovo, on joj čita ... ona se smije, on ju grli, ona se vrpolji, on ju ljubi, on joj čita ... svoji su ... ona je samo njegova, on je samo njen .... eto kako ženski mozak ni iz čega, iz naslova filma kojeg se ni ne sjeća, napravi svoju priču, svoj film ... ženski mozak je rezervacija za priču i film :-)

Život koji živim je mnogima zbrka prerazličitih aktivnosti. Nevjerojatno je kako je ta zbrka meni savršeno skladna i mirna, pravilna i jednostavna. Pritisak mi stvore tek pravila koja mi drugi pokušavaju nametnuti. Da budem ovakva i onakva, svakakva. A onda opet, ja već jesam svakakva. Pa sam opet na početku. Ha ha ha ha! Zapravo oni koji nas traže da budemo svakakvi, oni nam stvore zbrku. Jer ionako smo svi svakakvi :-) Ja sam npr. tri u jedan kaže Lima, k'o Nesscaffe ha ha ha ha, ima svega što treba u taman dozama :-))))) a budimo realni, uz Ness 3 u 1, užitak je zagarantiran .. ili da kažem, rezerviran!
Bože, kako je okolina moćna.... kako nas ili koči ili tjera naprijed ... sve može ... mnogi bi složili onaj tužni pseći pogled kad bih im priznala da odlazim sama.... drugi bi imali najveće zabrinute oči na svijetu ... treći bi mi poželjeli momentalno postati najbolji prijatelji samo da mi pomognu jer sam saaamaaaa ha ha ha .... zato priču poklanjam baš tebi. Jer ti (nadam se) razumiješ.

Za priču nije potrebno mnogo. Za ljubav nije potrebno mnogo. Nikad nismo spremni baš na sve, nikad nije baš pravi trenutak. Ni za ljubav prema užitku nije potrebno mnogo. Za ljubav prema sreći nije potrebno mnogo. Za ljubav prema ovoj priči nije potrebno mnogo. Samo "začepiti nos", zatvoriti oči na kratko i skočiti kao što smo skakali u more kad smo bili mali (ja skačem još uvijek tako :-)))). A ispod površine, kad jednom otvorimo oči, Bože dragi, kakav šareni, lijepi, čaroban život nas čeka ... ronioci znaju :-)

Upravo si uskočila u mali komad mog života, zaronila u jednu moju priču, i molim te, uživaj samnom! Avantura je rezervirana :-).
25.01.2010. rano ujutro krećemo na Veli Rat :-)


Post je objavljen 29.12.2011. u 23:02 sati.