Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sablja

Marketing

Tko sam ja? Zašto uopće imam blog?


Kažu da sam kao sablja. Otuda naziv bloga. Kažu da režem riječima, kažu da hrabro govorim strašne istine, kažu da sam britka, kažu da me lijepo slušati dok pričam, kažu da se znam izraziti, kažu da zanimljivo i razumljivo pišem, kažu da jasno i strogo govorim, kažu da sam kao sablja.

Sablja je, kao što znate, hladno oružje kojim su se najčešće koristili u konjici. Sabljama su mnoge vojske dobivale ratove. Danas se sablja, naravno, uglavnom koristi u ceremonijalne svrhe i za posebnu sportsku disciplinu mačevanje. Mačevanje je pak borilačka vještina u kojoj se dva protivnika bore hladnim oružjem, npr. Sabljom. U mačevanju se dva natjecatelja bore propisanim oružjem dok su zaštićeni odgovarajućom zaštitnom opremom. Oduvijek sam maštala da ću se upisati na tečaj mačevanja.

Kao što vidite, puno je tu borbe i rezanja. Nemojte pogrešno pretpostaviti da ćete kroz moj blog shvatiti da se ja zapravo samo svađam sama sa sobom. A ne! :-) Ja sam u miru sa samom sobom već dugo vremena. Nisam baš svadljivo nastrojena ni prema drugima, draža su mi miroljubiva rješenja odraslih, zdravih i osvještenih ljudi.
Ali možda vodim borbe riječima, i to samo kao sportsku disciplinu, ili barem kao hobi, i to lijepe rječite borbe stavova o pojedinim temama kojima me inspririraju moji bližnji kad si sama nisam dovoljna inspiracija (što je rijetko :-)).
Što je drugo lijepa zdrava diskusija, nego poštena i fer borba raznolikim riječima. A kako voditi takvu borbu i uopće pomisliti da možete pokušati pobjediti, nego istinom?
Sablja. Hladno oružje. Istina. Nepobjediva, jednostavna, zvonka, dobra Istina.
Puno puta su me pitali zašto ne pišem „javno“. Zašto ne pokušam ozbiljnije pozabaviti se pisanjem. Pitali su me mogu li još negdje nekada pročitati moje tekstove.
Oduvijek sam pisala nekome, o nekome ili nečemu, nekada, nekako, iz raznih razloga. Da, slobodno me nazovete „obično malo piskaralo“. Jesam. I fora mi je to. Uživam dok pišem pa ako još to nekoga može razveseliti na bilo koji način, ja sam sretna.

Moj oklop je istina, njom se štitim. Oružje su mi prekrasne, raznovrsne, svakakve, razigrane, obične i neobične riječi. Cilj je dobro, ugodno, smisleno i zanimljivo se izraziti. Svijet je osvojen ako poželite ponovno se vratiti na ovaj blog i opet nešto moje čitati. Nagrada je moje neopisivo zadovoljstvo. :-) Vi pratite kategoriju nove sportske borilačke vještine: Istine jedne Sablje :-)

Ovo sam ja. Ovo je moj blog. Zato pišem.

D.

Post je objavljen 29.12.2011. u 21:20 sati.