Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poduzetnicauhrvatskoj

Marketing

Isprobajte mravlji biznis!



Ako ste ikada gledali mrave kako neprestano trčkaraju amo-tamo i mislili si: sva sreća da nismo baš tako ubrzani..., promislite dvaput jer od mrava možemo naučiti puno toga. Barem tako piše jedan kolega bloger.

Svaki mravlji postupak, kao i čitava društvena organizacija govore samo o jednoj stvari: savršenoj organizaciji i efikasnosti.

Zapamtite i primijenite u poslu mravlja ponašanja:
1.mravi nikada ne odustaju. Ako su nekuda krenuli, a nešto ili netko ih pokušava zaustaviti preprekama, oni će jednostavno potražiti drugi put. Penjat će se preko prepreka, provlačiti se ispod njih, zaobilaziti ih i nastaviti tražiti drugi put, sve dok ga ne pronađu. Bez nervoze i bez trošenja viška energije, neće odustati od pokušaja dok ne dođu do odredišta.

2.mravi tijekom čitavog ljeta misle na zimu. Ne možete biti toliko naivni i misliti da će ljeto trajati vječno. Zbog toga mravi i usred ljeta skupljaju hranu za zimu. Drugim riječima, potrebno je razmišljati unaprijed: tijekom razdoblja kada sve ide kako treba, važno je graditi sigurnost za razdoblja kada sve neće biti onako kako želimo, a ona će zasigurno doći.

3.mravi tijkom čitave zime misle na ljeto.
Tijekom zime, mravi se neprestano podsjećaju kako će uskoro izaći izvan mravinjaka. Vrijedno rade unutar organizacije, a kada dođe vrijeme za pokret i akciju, oni ne oklijevaju, već poduzimaju sve što je potrebno da krenu po ono što si najviše žele.

4.Jedan mrav sakuplja najviše što može. Nakon što se dobro pripremi, svaki mrav izlazi van sigurne zajednice i sakuplja koliko god je u stanju sakupiti.
Pitamo se, koliko je zapravo potrebno raditi na sebi kako bi se postigli rezultati koje istinski želimo? Koliko god smo to u stanju, naravno.yes

Iz mravlje perspektive, sve se čini jednostavno: nikada ne odustajati, uvijek gledati naprijed, ostati pozitivan i uvijek činiti sve što je u našoj moći, da bismo ostvarili ciljeve.

Pogled prema dolje u ovom slučaju nije korak unatrag, već priprema za zalet i juuuuuuuuuriš greedy






Post je objavljen 28.12.2011. u 16:17 sati.