Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sebastiansobota

Marketing

Poznati polufinalisti Kutije, ispali branitelji naslova

Na Štefanje smo već tradicionalno saznali polufinaliste malonogometnog turnira Kutija Šibica. Među četiri najbolje ekipe 41. izdanja Kutije plasirali su se GPV Elkro Gospić, PNT IPA, MNK Ploče i MNK Cvjetno Poliklinika Milojević. Iz turnira je ispao branitelj naslova, momčad Promotionplaya koja je izgubila od Elkra.


Promotionplay bez Tomića

Upravo te dvije momčadi sastale su se u prvom i po imenima najatraktivnijem susretu. Susret je pratilo oko tri tisuće ljudi, očekivano obzirom na atraktivna imena.Promotionplay je do četvrtfinala stigao ne baš uvjerljivim predstavama. Nakon što su u drugom kolu odradili dvoboj protiv CB Geniusa, u šesnaestini i osmini finala mučili su se protiv Ludnice i Pizzerie Stari Zagreb. Momčad sastavljena od ekipe prijatelja s hakla pokazala je da ipak već lagano muči muku s godinama. Rekorder Kutije sa sedam osvojenih titula, Krešo Čivrag na Vi je s idealnom kilažom, a nisu pretjerano impresionirali ni dečki s velikog nogometa: Štrok, Ješe, Franja, Bisaku, Jakirović i Gulić. Posebno se osjetio izostanak prošle godine najboljeg igrača Promotionplaya, bivšeg Dinamovca Ante Tomića. Upravo je on bio ta poveznica između malonogometnih španera i igrača velikog nogometa. Pokušali su se pojačati sa iskusnim igračima futsala Đulvatom i Grcićem, ali osjetilo se da, iako klasni igrači, njih dvojica nisu na istoj valnoj duljini s ostalima. Ekipa Gospića, s druge strane, prava je haklerska ekipa. Nakon što su prošle godine nesretno ispali od Bilić Erić Securityja, u ovogodišnjem izdanju nisu htjeli ništa prepustiti slučaju. Pojačali su se igračima Nacionala,velikim driblerom Korabom Morinom i mladim Dariom Šestićem. Okosnicu momčadi i dalje čine vrsni igrači poput Simeunoviča, Ibrišimovića i Sutona.


Na prvoj utakmici dvorana je bila gotovo puna


Drugo poluvrijeme - jednosmjerna ulica

Iako na papiru favoriti, igrači Promotionplaya bili su svjesni snage protivnika pa su Gospićanima prepustili incijativu i vrebali šansu iz kontre. Elkro je znao iskoristiti inicijativu. Već u prvoj minuti poveli su golom Sutona nakon sjajne akcije. I nakon zabijenog pogotka nastavili su s napadima, te je sijevalo oko gola Baričevića. U tim silnim napadima su se dosta ispuhali, a došlo je na naplatu i ono staro nepisano pravilo u nogometu, da ako promašiš svoje šanse primiš gol. U zadnjoj minuti prvog poluvremena iz jedne polušanse Promotionplay je vratio utakmicu na početak. Izjednačujući gol iza voleja zabio je bivši igrač Dinama i Zagreba Vedran Ješe. Finalisti iz 2009. u drugo poluvrijeme ušli su čvrsto i jednostavno nisu dali braniteljima naslova da dođu do daha. To im se i isplatilo pa su nakon nešto manje od 12 minuta igre došli u drugo vodstvo na utakmici. Nakon “flipera” u šestercu Promotionplaya zabio je Marinović. Isti igrač podebljao je vodstvo Gospića samo minutu poslije. Nakon trećeg primljenog gola momčad Promotionplaya odlučila je uvesti golmana-igrača, ali taj rizik nije im se isplatio. Gospićani su im do kraja utakmice preko Sutona i Novaka utrpali još dva komada i izbacili branitelje naslova iz turnira.

Promotionplay vs. GPV Elkro - svi golovi


Uspavanka u drugom četvrtfinalu

U drugoj utakmici sastali su se PNT IPA i CB Lokin-Ulix. Iako je momčad Ulixa u osmini finala svladala prošlogodišnje finaliste, zagorski Mal - Gal, u ovu utakmicu ušla je kao papirnati autsajder. IPA je, s druge strane, među osam najboljih ušla nakon visoke 5:1 pobjede protiv Žitnjaka. Nakon sjajnog prvog ogleda, ovo četvrtfinale bila je prava prosjačka opera. Striktno pokrivanje, oprez pri svakom dodavanju i manjak lucidnih poteza bili su razlog negodovanju publike nakon prvog poluvremena. Ni drugi dio nije bio ništa bolji. I jedni i drugi kao da nisu htjeli preći centar, bojeći se da će ostaviti previše prostora suparniku. Na kraju je, šest minuta prije isteka vremena, Presečki slomio čuvara i silovito s 12 metara s lijeve strane pogodio od grede. Bio je to, ispostavilo se na kraju, pogodak vrijedan polufinala. Do kraja utakmice momčad Lokin-Ulixa je pokušala doći do izjednačenja, ali bili su to jalovi napadi.

Rulet penala donio trećeg polufinalista

Treće četvrtfinale bilo je jedino u kojem nijedna momčad nije bar na papiru bila iz Zagreba, MNK Ploče i Projecta SCIO iz Jastrebarskog. Pločani su u osmini finala izbacili favorizirani H2O Night Club i predstavili se publici u vrlo dobrom izdanju. Ekipa iz Jastrebarskog pobijedila je simpatičnu momčad CB Keglić. Sjajno su Jaskanci otvorili susret, rijetko viđenim pogotkom petom njihova najboljeg strijelca Vračevića. Pločani se vraćaju u igru golom zasad najboljeg strijelca turnira, Burđeleza. U nastavku su opet poveli dečki iz Jaske, da bi Burđelez izborio remi, odnosno raspucavanje sedmeraca. Nakon tri serije i jedni i drugi zabili su dva puta, pa je svaka momčad morala odabrati jednog igrača koji će pucati do pobjede. Pločani su izabrali Burđeleza i pogodili. Golman Ploča obranio je udarac Jaskancu Všetečki u četvrtoj seriji i dao priliku njihovu najboljem igraču da ih odvede među četiri najbolje, koju je on bez problema iskoristio. Konačan rezultat je 8:7 za MNK Ploče.

MNK Ploče vs. SCIO Projecta - Knockout raspucavanje


Cvjetno demonstriralo moć

U zadnjoj utakmici sastali su su se MNK Cvjetno Poliklinika Milojević i slovenska ekipa Goja d.o.o. iz Ptuja. Do tad se dvorana već dobrana ispraznila, što zbog toga jer je utakmica počelo u 22 sata, a možda i zbog nešto manje efikasna prethodna dva susreta. Oni koji su ostali svjedočili su odličnoj predstavi ekipe s Cvjetnog. Predvođeni iskusnim Bonkovićem, ali i mladom zvijezdom Kubovićem, potpuno su razmontirali Slovence, posebno u drugom poluvremenu. Na odmoru su vodili sa 1:0 golom Jelušića, unatoč brojnim prilikama za povećanje vodstva. Onda je Kubović minijaturom u 28. minuti povisio na 2:0. Na šest metara je okrenuo čuvara, izašao sam na golmana i hladnokrvno mu poslao loptu kroz noge ravno u mrežu. Praktički odmah nakon drugog gola pao je i treći. Nakon trećeg primljenog gola ekipa Goje se otvorila, ali i ostavila puna prostora otraga što su igrači Cvjetnog znali iskoristiti. Do kraja utakmice zabili su im još dva gola za konačnih 5:0.

U polufinalu se sastaju GPV Elkro i MNK Cvjetno sutra u 17 i 30 i PNT IPA i MNK Ploče u 18 i 25. Finale je na rasporedu u četvrtak u 18 i 25. U veteranskom dijelu turnira u polufinalu se sastaju Matan – Hotel Galanterija i ACCL Auto, te PNT IPA i Intersport & MNK Borna Raček.

Gaf za kraj

Za kraj još samo jedna zanimljivost, odnosno gaf organizatora. Naime, u jednom trenutku na prvoj četvrtfinalnoj utakmici igrač Promotionplaya napucao je loptu iza klupe, te su suci kako se ne bi gubilo vrijeme zatražili da se ubaci druga lopta u teren. Organizatori su sa zapisničkog stola dali drugu loptu, koja nije bila isti model kao ona prva. Naravno, igračima je trebalo par minuta da se naviknu na drugi alat od svinjske kože, te je bilo krivih dodavanja, napucavanja i sličnih početničkih grešaka. Pomalo je nevjerojatno da na najvećem malonogometnom turniru u Hrvatskoj organizator nije sposoban osigurati bar dva istovjetna modela lopte s kojom se igra. Na sreću, ta promjena nije utjecala na rezultat niti jedne utakmice, jer se i u ostalim susretima morala ubacivati druga lopta.

Post je objavljen 27.12.2011. u 18:34 sati.