Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aboutmusic

Marketing

PROBE #2 U toku probe

Ja vam puštam Pitbull feat. Chris:International love, a dok mi Pitbull prica 200 na sat u pozadini, krecem sa pisanjem, ukupno 3 rasprave u vei vasih, mojih i svih ostalih proba. Na dijelu smo: u toku probe, pa krenimo!

NAŠTIMAJTE SE! Naštimajte instrument, naštimjate eq na pojačalu, mikseti, pedali, procesoru, napravite sve da vas zvuk bude najljepši sta moze bit. Kroz neko vrijeme vidjet cete da sa jeftinim pojačalom i jeftinom gitarom je to djelomično moguće, a djelomično nemoguće, ali vrijedi pokušati. Nemojte slušati "pametne" i iskusne gitariste koji ce vam reci da je nemoguce napraviti dobar sound na lošem pojačalu i lošoj gitari. Moguće je, isprobavajte sve varijante svog instrumenta i svog pojačala, gitare, ili bubnja. Ja uglavnom spominjem gitariste, jer je gotovo uvijek problem s njima, neka ne zamjere klavijaturisti i bubnjari na tome. Bubnjari lupaju po svome i boli ih briga za sve, klavijaturisti su pametni ljudi, a gitaristi i basisiti su opiceni, tako da je uvijek s njima problema... Da ne duljim, citiram jednog mog kolegu: "glasno nije uvijek - lijepo. Ako je pojačalo glasno, ne znači da imate super zvuk gitare. Ako šugavo zvuči, zvučat će šugavo bez obzira na glasnoću!" Sve vam je opisano, nemojte bit preglasni ni pretihi, najcesce je uzor u zvuku bubanj, po njemu se svi ravnaju.

Ako vam je problem uštimavanje, nađite nekog tko se time bavi, neka vam to sredi!
Kad započnete sa svirkom nemoj stat, stanite na kraju i pogledajte sta nije valjalo i krenite ponovo. Prvo i osnovno, nemojte pristupiti probi kao ispitu iz matematike,fizike ili kemije, ili bilo čemu sto vas stvara nervoznim napetim. Napeto, koncentrirano, živčano. Smirite se. Proba je proba. Slobodno „zaje*ite“, dođe do mikrofonije, zaboravite tekst, zeznete akord. Zato proba služi.

Sta se tiče sounda, uvijek ima pacijenata koji misle da moraju biti ultra glasni. U ovome prednjače glavni vokali i nažalost, gitaristi.

Pitanja u komentar :) Anketa vama na desno. Ja sam Simple man, uzivajte! Sljedeci post: Nakon probe!

Post je objavljen 26.12.2011. u 23:00 sati.