Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aboutmusic

Marketing

PROBE #1 Prije probe

Nadam se da vam se sviđao prijašnji post, a ja nastavljam dalje sa postom: PROBE! Ovo ćemo podijeliti u 3 serijala: prije probe, u toku probe i nakon probe. Sada slijedi: Prije probe!

Svako od članova benda kući ima svoje pojačalo i gitaru, ili svoje pojačalo i bass, ili svoj set bubnjeva, u slučaju da nema, a takav slučaj se rijetko viđa, jer da se viđa, taj čovjek ne bi bio u bendu, ali ako nema, onda neka nabavi, posudi od prijatelja na jedan dan, iznajmi. Svatko mora kući naučiti svoj dio u pjesmi. Ako se na probi gubi vrijeme za uvježbavanje jednog ili učenje nekog drugog instrumenta, to nema smisla, a to dovede i do svađa u bendu, nekad i do raspada benda, a i nije vam ekonomično ako plačate prostor.

Pripremite sve svoje ideje, zapičite ih na papir, pogledajte zajedno sve sta nekom nije jasno ili se dvoumi između nekih tonova ili nota. Pomažite si međusobno, ekipa ste. Izdvojite 10 min na početku probe da se dogovorite oko svih nedoumica. Dok se dogovarate, nemojte dopustit da netko od vaših kolega nesto prebire po gitari, lupa po bubnju ili nesto prcka po basuu! To je iritantno u 90% slučajeva!!

Uvijek dolazite 15 minuta prije na probu, jer će dok se uštimate, pripremite, zapalite ci*aru proc ce neko vrijeme.


Ako imate u planu raditi na novim pjesmama na probama, pokušajte se naspavati, odmoriti mozak,prste i zagrijati prije probe, jer ukomirani od jučerašnjeg izlaska, ili umorni od puta nećete biti prekreativni, rađe nemojte ni doći na probu, a zagrijavanjem trošite vrijeme. Također nemojte kasniti, pogotovo ako plaćate vrijeme probe. Imajte poštovanje prema vremenu svih u bendu i oni će imati poštovanje prema vašem vremenu. Pokušajte riješiti sve važne pozive i potencijalne distrakcije prije probe, po mogućnosti iskučite mobitel, iphone i slične uređaje na probi, kao prvo da vas ne omeću ostali, a kao drugu oko vas je najmanje 5 pojačala, a znate sta se desi kad je mobitel blizu zvucnika........ ostale osnovne stvari kao mijenjanje žica, glancanje bubnjeva, pranje ruku, napravite doma. Naravno, nemojte na probu doći pijani ili pod nekim drugim utjecajem....

Idemo dalje: u toku probe
Imate anketu na vasoj desnoj strani. Glasajte po mogućnosti! :D

Post je objavljen 26.12.2011. u 22:33 sati.