Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Povratak na seksualno tržište

Muškarac po kraju velike suše, veze ili braka mora donijeti nekoliko važnih odluka, koje će značajno utjecati na njegov budući život i privlačnost. Žena baš i ne: njen jedini izbor je hoće li ili neće "utopiti" loše iskustvo u tonama neobaveznog seksa (lol) i što bi htjela od sljedećeg partnera, naravno ako je i dalje privlačna. Ako nisu, za žene takvog povratka nema, unatoč fantaziji razvoda koju protežiraju mediji.

U svakom slučaju, pretpostavimo da si ti muškarac koji se trenutno nalazi izvan seksualnog tržišta, bilo to zato što se razveo, prekinuo dugu vezu, ili jednostavno vrlo dugo bio sam. Neke stvari će biti vrlo nezgodne, a inače trivijalne sitnice mogle bi se, potpomognute manjkom iskustva, pretvoriti u gotovo nepremostive probleme. Na primjer, preselekcija. Već zaposleni imaju znatno veću šansu dobiti drugi posao, a zauzeti (muškarci) znatno veću šansu dobiti drugu ženu. Nikakvo moraliziranje neće promijeniti ovu ružnu realnost.


Pitaš me što je preselekcija? Pih...

No, svima je već jasno da je početak najteži i da je najteže dokopati se prve male promjene. Zato nekoliko stvari koje bi mogle pomoći...

Promijeni izgled: Duga veza ili brak neizbježno donose rutinu, a rutina donosi ustaljen izgled, trbušćić, uvijek istu frizuru/bradu, naočale, odjeću, obuću i što već. Dobra je šansa da već mjesecima izgledaš sve slabije i slabije, pogotovo na fizičkom planu. Za početak, uhvati se teretane i vježbanja. Osim što mišići nikada nisu za bacanje, poboljšat će i opći osjećaj energije koji izvire iz tebe. Ako si star, osjećat ćeš se i izgledati mlađe.

Promijeni navike. Otputuj nekamo, makar to bilo nekamo blizu i na kratko. Isprobaj nekakav novi hobi (hint: neku vrstu plesa). Osim što te izlaže prilikama (vidi dolje), skreće ti fokus na druge stvari umjesto jadikovanja nad samim sobom, i općenito ti daje nešto zanimljivo o čemu možeš pričati s bilo kim.

Ne mogu vjerovati da ovo uopće trebam napisati, ali NE JADIKUJ NI SEBI NI DRUGIMA NAD LOŠIM ISKUSTVIMA, A POGOTOVO NE ŽENAMA ZA KOJE SI ZAINTERESIRAN!



Pronađi nove prilike. Bitno je da nikada nemaš u planu samo jednu ženu s kojom još nemaš ništa konkretno, ali koju želiš bolje upoznati ili otići s njom na spoj. Ako si dugo sam i upoznaš samo jednu novu priliku, počet ćeš opsesivno razmišljati o njoj. Loša, očajna Igra će početi curiti iz tebe i neminovno je odbiti. Nema ničeg nemoralnog ni nepoštenog u imanju više prilika: za početak, 99% žena to konstantno radi.

Kako ćeš točno pronaći nove prilike? Tijekom jednog tjedna, učini sve ili neku kombinaciju većine sljedećeg:
- pozdravi 10 nepoznatih osoba suprotnog spola koje inače ne bi
- kontaktiraj 5 "prijatelja od prijatelja" suprotnog spola na Facebooku s kojima još nisi pričao. Tretiraj stvar kao online dating. U najgorem slučaju, imat ćeš malo drukčiju friend-listu.
- kontaktiraj 20 žena na online dating stranici. Otkad je iskrica počela naplaćivati i pokvarila se, prilika za ovo je sve manje, no možeš probati i s jednostavnijim stvarima tipa usamljena srca podforum na forum.hr
- napravi 3 upada na hladno. Ne mora biti neka dramatična situacija, otvori pitanjem za nešto obično i nastavi kao i inače
- pročitaj dio arhive o Igri, dolje desno.
- izađi vani minimalno 2 puta. U svakoj večeri posjeti minimalno 2 lokacije. Budi otvoren i pričaj s novim ljudima. Zadaj si nekakav uvjet, tipa da nećeš otići doma sve dok ne napraviš barem 5 upada.
- spomeni prijateljima da si single i rado bi upoznao nekoga. Bio sam prilično iznenađen čuti da se jedan od najsretnijih parova koje poznajem upoznao tako da je nečija prijateljica poslala svoju prijateljicu na spoj naslijepo s prijateljem.
- vjerojatno ćeš biti nervozan od svakog novog kontakta sa suprotnim spolom, no ako si takav tip, suzdržao bih se od upotrebe lakšeg puta. U tako ranjivoj situaciji, moglo bi ti prijeći u naviku.


Čak i ako ti ništa od ovoga ne donese opipljive rezultate, svejedno će biti odlična vježba i vratit će te u pozitivni mentalni sklop. I na kraju krajeva, sjeti se da ti je kao muškarcu veliki dio tvoje privlačnosti i uspjeha pod tvojom kontrolom, a vrijeme je prema tebi puno ljubaznije. Pitanje je samo koliko ćeš biti uporan.

Post je objavljen 24.12.2011. u 07:03 sati.