Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nikolabaras

Marketing

Sherlock Holmes 2: Igra sjena (premijera)

Sinoć sam prisustvovao premijeri jednog od najiščekivanijih filmova ove godine. Radi se o drugom nastavku iznimno uspješnog Sherlock Holmesa, čiji su nastavak producenti odlučili snimiti zbog odličnih reakcija publike.
Tako smo još jednom imali priliku pratiti Sherlocka (Robert Downey Jr.) i Watsona (Jude Law) u njihovim pustolovinama te sukobu sa vječnim neprijateljem, profesorom Moriartyem. Za razliku od prvog dijela gdje je profesor Moriarty bio tajnovita figura koja se skrivala, u „Igri sjena“ je njegov lik otkriven na samom početku (Jared Harris). To je možda smanjilo napetost, s obzirom da su gledatelji od početka znali kako izgleda glavni negativac.




Radnja se smjestila u 1891.godinu u Londonu, gdje inspektor Holmes traži poveznicu između bombaških napada na ulici, te ubojstava vlasnika banki i tvornica oružja. Ono što će otkriti, zahvaljujući svojoj iznimnoj snalažljivosti, zapravo je vrlo opsežan i zao plan prof. Moriartya kojim će zavaditi europske sile. Glavni junaci će, u potrazi za slagalicama cijele priče, proći Pariz, Berlin i Švicarsku. Svijet 19.stoljeća je vjerno prikazan na plantu, tako da će ljubitelji tog razdoblja svjetske povijesti doći na svoje. Film je, kao i prethodnik, iznimno dinamičan te obiluje zanimljivim scenama akcije, iz kojih bi izdvojio scene tučnjave u kojima sudjeluje inspektor Holmes.

Pravo je čudo što film nije prezentiran u 3D tehnologiji, i osobno mi je drago zbog toga. S obzirom da su radnja i izgled filma dovoljno atraktivni sami po sebi, nikakve dodatne finese nisu bile potrebne. Potrebno je istaknuti trend i pojavu sve većeg broja novih filmova u 3D tehnologiji koje, u dosta slučajeva, služe za to da pokriju nedorečenost filma i učine ga atraktivnijim.
Vratimo se na film. Robert Downey Jr. je vješto prikazao svoj lik, kojemu je dodao i naglašenu humorističnu stranu. S tim na umu, mogu slobodno reći da film ima izražene elemente komedije.
S obzirom na veliko iščekivanje koje je pratilo dolazak ovog filma, drugi nastavak uspješnice Sherlock Holmes postaje jedan od najizglednijih kandidata za film godine.


Post je objavljen 23.12.2011. u 16:18 sati.