Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

NOVA OPTEREĆENJA

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


NOVA OPTEREĆENJA

Umjesto da nova Vlada RH stvara uvjete kako da hrvatskim građanima osigura gospodarski oporavak kako bi se otvarala nova radna mjesta, ista ovih dana pušta probne izjave hrvatskim sredstvima priopćavanja da će povisiti PDV na 25 posto. Navedenim povisivanjem PDV-a Hrvatska bi se zadržala pri vrhu europskih zemalja prema poreznom opterećenju potrošnje. Sa situacijom kakva je trenutno, od nas veći PDV bilježe samo bogatije zemlje, Skandinavija te Mađarska, s tim da skandinavske zemlje nemaju druga opterećenja te se ne možemo po tim pitanjima uspoređivati s njima.

Vidljivo je da nova Vlada sada pušta takve izjave kada je u Hrvatskoj sve umorno, poniženo, potišteno i opljačkano. Više će za hrvatski narod napraviti ako budu otvarali nova radna mjesta u proizvodnji te poticali izgradnju tvornica u raznim dijelovima Hrvatske, a ne samo opterećivali građane novim nametima.

Stanje je takvo isključivo zbog zbunjenosti i neodgovornosti državne administracije te nepostojanja nacionalne razvojne strategije u gospodarstvu, poljoprivredi i dr.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Hrvatske


U Zadru, 21. prosinca 2011. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


Post je objavljen 21.12.2011. u 21:55 sati.