Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Slither (2006)



Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Negdje izvan gradića pao je meteor koji u sebi čuva nekakvog parazita...Grant nailazi na meteor, parazit ga zarazi i on se s vremenom počinje pretvarati u čudovište. Njegova žena i policajci pokušat će spriječiti epidemiju crvi koji mještane pretvaraju u zombije, a koji su upravljani od strane Granta...



Dosta sam slušao o ovoj horror komediji, te sam pročitao da je ovo jedna od dobrih horror parodija, a recimo da na neki način parodiraju alien i zombie filmove, preciznije film The Blob i neke Romerove uratke. Nabasao sam na film u lokalnoj videoteci (nisam stvarno dugo posjetio videoteku) i odlučio da bi bio red da pogledam ovo i da se pokušam nasmijati na par horror scena. Radnja sama po sebi zvuči dosta interesantno, fuzija zombija i izvanzemaljaca nikako ne može ispasti loše, ako padne u ruke pravim ljudima. James Gunn se nije još isticao u redateljstvu, ali je kao scenarist pravio neke komedije i horrore poput Scooby Doo-a ili recimo kreirao odličan remake Romerovog Dawn of the Dead. Kako sam i očekivao, Slither je ispao dobra zajebancija. Nije uopće upadljiv, niti je pretjerivao u nekim segmentima. Zabava je zagarantirana, ne vjerujem da se nekom ovo ne bi svidjelo. No, ima tu par stvari koje ga ne mogu pretvoriti u neki ozbiljniji ili kvalitetniji film, ili da privuče neko veće gledateljstvo.



Gluma u filmu je poprilično ok, ne primjećuje se neka pogrješka, niti se previše ističu karakteri. Jedino tko bi mogao upasti u oko je glavni policajac Nathan Fillion, koji je totalna hladovina cijeli film, a upravo je s takvim ponašanjem pogodio u centar, te me par puta dobro nasmijao. Nekako zamjeram filmu što je prehladan na apsolutno sve, nema nekakve veće energije, sve izlgeda kao da je odrađeno s velikom dozom flegmatičnosti, ne znam koliko je to namijenjeno da bude smiješno, ali to je jednostavno problem ovog filma, njegova pretjerana ležernost. Maske zombija i čudovišta i efekti su na mjestu, drago mi je što nisam vidio nikakve neprofesionalnosti u ovom segmentu, koji je itekako bitan, jer kako bi ovakav tip priče uspio, svakako je trebalo paziti na dobre i kvalitetne scene za koje su trebali zanimljivi efekti. Priča je poprično neobična, super stvar je što se napravio nekakav odmak od tradicionalnih horrora, a uz ovakvu radnju teško da se mogao izbjeći podžanr komedije.



Slither je u principu zabavan film, relativno brzo prođe, dosta je čudan, nepretenciozan i ravnodušan, što nekad i ne mora ispasti dobro, no, kako po kojem gledatelju. Ne vjerujem da ću mu se ikada vratiti, ali za jedno gledanje je bio sasvim ok.

Post je objavljen 07.01.2012. u 00:31 sati.